Kramarić o Dalićevim izjavama: ‘To je realnost, svijet ostaje na mlađima’

Foto: fah

Andrej Kramarić u Njemačkoj će s hrvatskom reprezentacijom peti put igrati na velikom natjecanju. Jedan od najboljih igrača i senatora Vatrenih vratio se nakon ozljede, te u Rigi Latviji postigao 27. gol za A nacionalnu vrstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo mogli drugačije nego po svome. Hrvatska ne može na veliko natjecanje bez stresa i zanimljivog završetka. To je već svima poznato. Teško mi je komentirati što se događalo u listopadu kada sam bio ozlijeđen, tada nam je jedan bod bio dovoljan u dvije utakmice, s Turskom i Walesom, da završimo lijepu priču, ali sami smo sebe stavili u problem. Međutim, Hrvatska je na kraju pokazala karakter, po čemu nas se zapravo prepoznaje. Napravili smo dobar posao i plasirali se na Europsko prvenstvo”, kazao je Kramarić za Sporske novosti, na što smo se nadovezali kako, čini se, ima nešto mazohističko u njima, vole kroz patnju doći do sreće.

“Možda smo bili presigurni u sebe. Osjećali smo da smo najbolji u skupini, možda smo se u tom trenutku malo opustili i za to smo kažnjeni. Bog nam je dao sreću što Wales nije dobio na kraju niti jednu od dvije utakmice, što smo iskoristili. Plasman je zaslužen. Bila bi velika šteta i sramota da Hrvatske nema u Njemačkoj”, dodao je.

Kramarić je u intervjuu istaknuo kako nisu previše razmišljali nakon kiksa s Walesom već su znali da će se u Zagrebu protiv Armenije “morati baciti na glavu, što je sretno završilo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni u Njemačkoj

Zatim se osvrnuo na prvenstvu u Njemačkoj te koliko to za njega znači kao igrača koji je u Bundesligi.

“Ne samo meni, nego cijeloj Hrvatskoj, jer Prvenstvo u Njemačkoj je nešto posebno. Znamo da smo jako blizu i jako vezani za Njemačku. Mnogi ovdje rade ili imaju obitelj, ili rodbinu. Ako mene pitate, ne može biti idealnije europsko natjecanje. Čak bih rekao, kada biste me pitali bih li htio domaćinstvo u Hrvatskoj ili Euro u Njemačkoj, možda bih prije izabrao Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Zbog stadiona, atmosfere i domoljublja naših ljudi, mislim da će gorjeti. Kao što je bilo na završnici Lige nacija u Nizozemskoj. Očekuje nas vatrena atmosfera, ali na kraju će se pitati nas igrače, u kakvom ćemo biti fizičkom i psihološkom stanju. Naravno da će većina očekivati, uz pomoć navijača, dobre rezultate, međutim, u nogometu nikad ne znaš. Naš fokus mora biti na teren, a onda neka nas nose navijači do kraja”, istaknuo je.

To je realnost

Međutim hoće li vatrena atmosfera ipak biti previše za neke igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako pitate Luku Modrića, on je odigrao milijun takvih utakmica. Možda bi mlađi igrači mogli podleći toj atmosferi i energiji. Mi iskusniji navikli smo svaki vikend igrati uz bodrenje punog stadiona. Navijači ti daju snagu. Ako podlegneš atmosferi, ne možeš biti pravi i pružiti koliko vrijediš.”, rekao je za Sportske novosti te dodao kako imaju motiva za ponoviti uspjeh iz Katra, međutim upozorio je kako prvo teba proći skupinu.

A zatim je komentirao izjavu Zlatka Dalića o prepuštanju klupe Vatrenih nekim mlađim trenerima.

“Čovjek je napravio najbolje rezultate u povijesti nogometa. Mislim da nitko više neće napraviti tako nešto. Nitko neće imati rezultate ove generacije. Ovo što mi radimo je čudo. Pa to ne možete dobiti na lutriji. Ovo je teže napraviti nego dobiti na lutriji. Sve je na izborniku. On je napravio puno za Hrvatsku i za sve nas. Sam će procijeniti kad je trenutak za prepustiti kormilo nekome mlađemu. Svijet ostaje na mlađima, to je realnost”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.