Kreću Hrvati u Riju: Može li Filip Hrgović do zlata, ako ga tri koraka dijele od medalje?

Foto: fah

Hrvatski sportaši na Olimpijskim igrama već prvog dana kreću na borilišta, točnije u ring, i odmah na startu oni koji imaju izgledne šanse osvojiti medalju, barem su to uoči Rija najavili. Mada će biti jako teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime ždrijebom za boksački turnir na Olimpijskim igrama u Riju je odlučeno je da bi zapravo Filip Hrgović mogao sa samo tri pobjede do medalje, naravno, ovo samo možete i uvjetno shvatiti, doći do medalje na olimpijskom boksačkom turniru nikada nije “samo.”

S druge strane, Hrvoje Sep nema previše jednostavan zadatak, naprotiv.  Sep nije izborio status nositelja te je ujedno to njegov najveći problem, uz protivnike koje bi trebao nanizati ako želi ući u krug onih koji će se boriti za odličja. Hrvoje kreće već na startu.

Sepa već danas čeka Salah Araby iz Egipta, radi se o protivniku koji je našem predstavniku dohvatljiv, no, to je tek početak. Dok se Filip Hrgović uključuje tek u osmini finala Sepa u osmini finala čeka pobjednik meča između Brazilca Borgesa i Kameruna Njikama, što je već druga priča, a tek ako se nekako probije do četvrtfinala prava atrakcija. Naime, ako prođe među osam najboljih čeka ga glavni favorit za zlato, pet godina neporaženi Kubanac Julio Cesar De La Cruz, e to je već, objektivno govoreći, težak protivnik. Bojimo se i pretežak, iako u sportu nikad ne recite nikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Hrgović ipak je u puno boljoj situaciji. Tri pobjede za odličje i nisu nemoguća misija, neki Hrgoviću predviđaju srebro, no, s obzirom na mogućeg protivnika u mogućem polufinalu i bronca bi bila odlična, kao kuća velika.  Hrgović kreće 13. ovog mjeseca, protiv Amira Erena Edirezena iz Turske, kojeg je prošle godine lako pobijedio. Dakle, ako to apsolvira, što bi trebao, Filip ide dalje i to među osam najboljih gdje ide na pobjednika meča Talijana Vianella i Kubanca Leiniera.  Protivnici po mjeri u četvrtfinalu.

U polufinalu, dakle, već tamo gdje se medalje dijele, ga čeka, čeka Tony Yoka, Francuz koji ga je koštao odličja na svjetskom prvenstvu. Naravno, pod uvjetom da Francuz sve “sredi” do polufinala, koja bi u tom slučaju bilo vrlo zanimljivo i otvoreno.  Filip želi zlato, a do zlata morate sve pobijediti, nije važno gdje, kada nego sve, pa tko dođe, pa makar i Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.