Krovinović i Livaja donijeli preokret Hajduku!

Split, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Hajduka i Varaždina. Na fotografiji Anthony Kalik. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hajduk je nakon bolnog ispadanja iz Europe preokretom pobijedio Varaždin s 2:1 u trećem kolu SuperSport HNL-a. Ključan je bio Marko Livaja, koji je sudjelovao u oba Hajdukova gola, kao asistent i strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste je u vodstvo doveo Dimitar Mitrovski (8), a Filip Krovinović (56) i Marko Livaja (74) su u nastavku pogađali za pobjedu Hajduka.

Varaždin je do vodećeg gola stigao nakon kontroverzne odluke kako glavnog suca Pajača tako i VAR suca Bebeka. Naime, Mitrovski je prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola nakon odličnog prodora Šege, ali tijekom te akcije Dabro je snažno bjema rukama odgurnuo vratara Hajduka da bi potom lopta prošla njemu kroz noge dok se nalazio na manje od metra od linije gola i bio vjerojatno u zaleđu. No, niti glavni sudac niti onaj u VAR-u nisu ocijenili kako je Dabrino guranje bilo prekršaj.

Do poravnanja Hajduk je stigao nakon što gosti nisu dobro raščistili jedno ubacivanje iz kuta, lopta je stgla do Livaje, koji je kratkom prizemnom loptom uposlio Krovinovića, čiji je udarac sa 20-ak metara na putu prema golu pogodio Baa i postao neuhvatljiv za Zeleniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret uslijedio je u 74. minuti kada je Livaja tek okrznuo glavom ubačaj Hrgoviča s desnog krila i tako prevario Zeleniku.

Hajduk je sada drugi na ljestvici sa sedam bodova, dva manje od vodećeg Dinama, dok je Varaždin šesti s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.