Krznar nakon povijesne Dinamove sezone: ‘Najveći izazov je kontinuitet, rezultat je taj koji nosi atmosferu’

Foto: fah

Dinamo je sinoć poražen od Villarreala u Španjolskoj 2:1 te su plavi ispali iz Europe u četvrtfinalu Europske lige. Bez obzira na ispadanje bila je ovo povijesna sezona za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povratka iz Španjolske trener Modrih Damir Krznar je, između ostaloga, rekao:

‘’Pamtimo samo sretne dane, a bilo ih je puno i priuštili smo ih navijačima. Sada puna koncentracija na Istru, HNL i Kup.

Nije funkcioniralo sve kako smo se nadali u prvom poluvremenu, ali našli smo energije da to ispravimo. Da smo iskoristili onu Majerovu šansu na startu drugog dijela, možda bismo i zakomplicirali život Villarrealu, ali to je momčad koja je bolja nas. Parejo i Moreno su klase, za Morena će se u prijelaznom roku boriti i najveći klubovi na svijetu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći je sastav došao u vodstvo poslije sumnjive situacije. Nakme, pomoćni sudac je najprije označio zaleđe, međutim, VAR je donio odluku koja je Dinamo bacila u očaj.

”Suci su došli sa snimkom u sobu za doping-test i dodatno objašnjavali mojim igračima situaciju kod prvog gola. Već je ta činjenica dovoljno rekla’’, prokomentirao je Damir Krznar pogodak, koji je odveo utakmicu u neželjenom pravcu za Modre.

”Cijeli je novi stožer došao na mala vrata i trebalo je vremena da se stvori taj klik s momčadi. Mislim da je prijeloman trenutak bio prije WAC-a u Zagrebu kada nas je napao koronavirus i kada smo pobijedili sretno i spretno. Nakon toga smo dobili što smo trebali i plovili na tom valu. Najveći izazov svakog kolektiva je kontinuitet, rezultat je taj koji nosi atmosferu i financije koje nam omogućavaju da ekipa ostane na okupu i nadam se da neće biti potrebe da prodajemo. Već radimo na tome da ovim igračima pružimo uvjete za ostanak. Štoviše, imamo kadar od 40 igrača i morat ćemo ga i skraćivati’’, smatra trener Dinama, koji je podvukao posebno četiri igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Gvardiolu, Jakiću, Majeru i Ivanušecu ovo je bila prva europska sezona i ne pamtim da je jedna momčad napravila takav skok s četiri rookieja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.