Kultni status u Rusiji: Stadion u Ekaterinburgu izaziva brojne rasprave u nogometnom svijetu

Foto: Snimka zaslona

Svjetsko prvenstvo u Rusiji održat će se za otprilike devet mjeseci, za dvadesetak sati na rasporedu je pretposljednja utakmica grupne faze kvalifikacija za SP i Hrvatska je pred velikim izazovom. Sutra na Rujevici Finska, a već u ponedjeljak u Kijevu Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet mjeseci prije početka najveće nogometne smotre na svijetu u javnosti je veliku pozornost izazvao stadion Ekaterinburgu. Na navedenom stadionu će se igrati SP u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA inače zahtjeva kapacitet stadiona od 45 000 i to kao minimum za Svjetsko prvenstvo, Arena u Ekaterinburgu ima kapacitet od samo 27 000. Radi se o stadionu koji je u Rusiji zaštićen kao kulturno dobro analogno tome na stolu su bile tek dvije opcije, jedna od njih je promjena domaćina, a druga je proširenje stadiona.

Pronašlo se rješenje te su tribine s jedne i druge strane dodatno izvučene izvan stadiona kako se ispunili zahtjevi krovne svjetske nogometne organizacije. Nažalost, zbog krova koji blokira pogled pola se travnjaka zapravo neće vidjeti. Tako da se već povela žustra  rasprava.

Navijači koji bi bili na dijelu tih dodatnih tribina ne samo da ne bi dobro vidjeli travnjak nego bi još i kisnuli. Činjenica je također da spomenuti stadion u Rusiji ima kultni status te da je to vjerojatno utjecalo na FIFA-u. Ovako nešto ne bi prošlo u jednoj Francuskoj, Njemačkoj…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.