Kulušić objasnio odluke i ispričao se Osijeku: ‘Ne ponovilo se’

Foto: snimka zaslona

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić objasnio je u razgovoru za HRT odluke Komisije sudaca nakon sporne utakmice Rijeke i Osijeka protkane sudačkim pogreškama. Ujedno se ispričao nogometnoj javnosti, a posebno Nogometnom klubu Osijek, no istaknuvši i da za oštećene Osječane nema nikakvog pravnog lijeka nakon ovako skandalozne predstave sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

–  U četvrtoj minuti sudac je propustio dosuditi grubi start igrača Osijeka, nažalost VAR soba ga nije zvala i donijeli su krivu odluku, odnosno nisu isključili igrača Osijeka. U ne znam kojoj minuti igrač Osijeka je dobio drugi žuti karton, a prekršaja nije bilo. Nažalost, u toj situaciji VAR se po protokolu ne smije uključiti i sudac je donio krivu odluku. Kod kaznenog udarca opet greška i suca i VAR sobe. Sudac je dosudio prekršaj laktom u glavu igrača. Sukladno protokolu VAR soba je trebala reagirati i upozoriti ga da nije bio prekršaj laktom, uputiti ga da pogleda snimku, ali on je nije pogledao, nego mu je još potvrdio njegovu odluku. Pogriješili su i VAR sudac i sudac utakmice, nabrojao je ključne pogreške Kulušić.

– Slijedom svega toga Komisija je donijela odluku o sankcijama, po kojoj do kraja prvenstva neće suditi ni Pajač ni Jović, a prvi pomoćni sudac Modrić kažnjen je s četiri utakmice, dodao je.

Kako se moglo dogoditi toliko krivih procjena u jednoj utakmici?, zapitao se naš novinar Robert Jelečević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

–  Ne mogu to nikako objasniti, nikako mi nije jasno  s obzirom da smo imali sedam kola u kojima su sve odluke iz VAR sobe bile ispravne. Suci su napokon dobili priliku da imaju drugu priliku, da mogu pogledati ono što su propustili, ali nažalost ovaj put oni to nisu iskoristili, kaže Kulušić.

Zašto se VAR ne koristi u nekim situacijama, na primjer kod ovog drugog žutog kartona?

– Vjerojatno će kroz godinu-dvije doći do nekih promjena, nažalost sad se moramo slijepo držati uputa i protokola koje smo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa se ne može naknadno napraviti?

– Nema pravnog lijeka, ja se samo mogu ispričati i jednom i drugom klubu i cijeloj hrvatskoj nogometnoj javnosti, posebno, Nogometnom klubu Osijek, ali to nažalost njima ništa ne vrijedi, nema pravnog lijeka. Nadam se da se tako nešto više nikad neće dogoditi, zaključio je dopredsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.