Kup: Bjelovar, Bednja i Slavonija uvjerljivi, Gorica nakon jedanaesteraca

Foto: fah

Nakon Šibenika, Istre 1961 i Mladosti Ždralova, danas je osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa izborilo još devet klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman među 16 najboljih u Kupu izborila je Lokomotiva gostujućom pobjedom od 4:2 protiv Samobora, a u gostima su slavili i Slaven Belupo protiv Kustošije (1:0), Rudeš protiv Pitomače (2:1) te Varaždin koji je s 2:1 svladao ekipu Gaj Mače.

Bjelovar je bio uvjerljiv domaćin protiv Jaske (4:0), Bednja Beletinec je na svom terenu svladala Belišće s 3:0, a istim rezultatom Slavonija je bila bolja od Oriolika. Dugopolje je prošlo u osminu finala domaćom pobjedom od 1:0 protiv BSK-a.

O pobjedniku dvoboja Croatia Đakovo – Gorica odlučili su udarci s bijele točke. Nakon 90 minuta bilo je 0:0, a gosti iz Velike Gorice zabili su za vodstvo od 1:0 u 95. minuti. Nakon isteka 120. minute, u šestoj minuti nadoknade domaćini postižu izjednačujući pogodak produživši si nadu u prolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u osminu finala Kupa prošla je ipak Gorica čijih je svih pet igrača bilo precizno s 11 metara, dok je kod Croatije promašio tek posljednji izvođač za konačnih 5:4 u jedanaestercima za Velikogoričane.

Dvoboj Bilogora 91 – Hajduk na programu je 17. rujna, dan kasnije će se sastati Neretvanac – Rijeka i Varteks – Osijek, dok će šesnaestinu finala zaključiti Banjole – Dinamo 25. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.