Dinamo potpuno zasluženo pobijedio Hajduk 2:0 i došao na korak do finala

Nogometaši zagrebačkog Dinama načinili su veliki korak prema plasmanu u finale hrvatskog Kupa nakon što su u prvom polufinalnom ogledu u Splitu pobijedili Hajduk 2-0 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za ‘modre’ zabili su El Arbi Hillel Soudani (23) i Ante Ćorić (29).

Hajduk i Dinamo će u Splitu igrati i u nedjelju, 20. ožujka u dvoboju 28. kola Prve HNL, a potom će u srijedu 6. travnja odigrati uzvratni susret polufinala Kupa na stadionu Maksimir.

‘Modri’ su poveli u 23. minuti Soudanijevim pogotkom s ruba kaznenog prostora. Ante Ćorić je započeo akciju, dodao je Marku Pjaci, a ovaj produžio do Alžirca koji je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao domaćeg vratara. Soudani je sudjelovao i u akciji za drugi pogodak gostiju. Majstorski je asistirao Anti Ćoriću koji je s desetak metara poentirao za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom dijelu imao još nekoliko izglednih prilika, no Hajduk je od prave katastrofe spasio Lovre Kalinić. Hajduk je prvi udarac u okvir Dinamova gola uputio u 43. minuti, no Ježina je lakoćom zaustavio Tudorov udarac. Hrvatski prvak je u nastavku susreta spustio ‘nogu s gasa’, a Hajduk je zaigrao daleko bolje, no više nije bilo promjene rezultata.

‘Modri’ su ovom pobjedom produžili niz bez poraza u najvećem hrvatskom derbiju na 13 susreta. Pritom su upisali devet pobjede i četiri neodlučena ishoda. Posljednji put Hajduk je pobijedio Dinamo u rujnu 2013. godine rezultatom 2-0.

U drugom polufinalnom paru Rijeka je u utorak na Rujevici pobijedila Slaven Belupo 2-1. Riječani su već nakon prvih 15 minuta vodili s 2-0 golovima Romana Bezjaka (10) i Florentina Mateia (15). Gosti su smanjili u 71. minuti golom Danca Sorena Christensena. Uzvratni susret je 5. travnja u Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Hajduk – Dinamo 0-2 (Soudani 23, Ćorić 29)

U utorak, 15. ožujka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka – Slaven Belupo 2-1 (Bezjak 10, Matei 15 / Christensen 71)

Uzvratni susreti:

5. travnja – Koprivnica

Slaven Belupo – Rijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. travnja – Zagreb

Dinamo – Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.