Kvalifikacije za EP: Češka preokretom u Velikoj Gorici svladala mlade Vatrene

Foto: HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija sastala se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo s odgovarajućom selekcijom Češke, koja kući odnosi sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U-21: HRVATSKA – ČEŠKA 1:2 (1:1)
Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4.
ŠRC Velika Gorica, Velika Gorica.

Sudac: E. Eskas (Norveška)

Strijelci: 1:0 – Ivanušec (30′), 1:1 – Krejči (39′), 1:2 – Bucha (72′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Gvardiol (19′), Ivanušec (24′), Šutalo (58′), Sadilek (81′), Žaper (90′), Krejči (90′)

Crveni karton: Bradarić (90+5′)

Hrvatska: Šemper, Bradarić, Gvardiol, Kalaica, Šutalo, Moro (76′ Majer), Lepinjica (83′ Bistrović), Ivanušec, Brekalo, Ćuže (64′ Žaper), Musa (83′ Posavec). Izbornik: I. Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka: Jedlička, Sadilek, Krejči, Chaluš, Holik, Janošek, Havelka, Granečny (78′ Žitny), Šašinka, Bucha (90+1′ Vaniček), Hložek (85′ Souček). Izbornik: K. Krejči.

Hrvatska U-21 doživjela je drugi poraz u kvalifikacijskoj Skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine, prvi u mandatu Igora Bišćana.

Mladi su Vatreni nakon ogleda sa Škotskom (1:2), San Marinom (7:0) i Litvom (3:1) u Velikoj Gorici dočekali Češku, te su nakon nekoliko obostranih prigoda i poveli, zahvaljujući odličnom prodoru i pogotku Ivanušeca po isteku pola sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka je, međutim, izjednačila i prije odlaska na odmor, a strijelac je glavom bio Krejči, nakon ubačaja Janočeka. I u nastavku su obje reprezentacije mogle postići drugi pogodak, no istaknuo se gostujući vratar Jedlička, dok su Česi precizni bili u 72. minuti.

Tada je Bucha natrčao na odbijenu loptu u kaznenom prostoru i silovito je poslao pod prečku za konačnih 2:1. Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi ostala i bez isključenog Bradarića.

Kvalifikacijski se ciklus nastavlja u ožujku 2020. godine, a Bišćanovi će izabranici tada gostovati kod Škotske, nakon čega dočekuju Litvu.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:
1. Češka 11 (5)
2. Grčka 10 (4)
3. Škotska 8 (5)
4. Hrvatska 6 (4)
5. Litva 4 (5)
6. San Marino 0 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.