Lauritsen napustio Dinamo: Ras, od srca ti hvala na svemu!

Foto: fah

Nakon što se proteklih dana dosta pričalo o odlasku Rasmusa Lauritsena u Dansku, sada je to i službeno potvrđeno na Dinamovim stranicama. Aktualni prvak Hrvatske oprostio se od jednog od boljih igrača Dinama u proteklih nekoliko sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u svojoj oproštajnoj objavi istaknuo najveći trenutak njegove karijere na Maksimiru.

– Izdržao je 120 minuta nezaboravne borbe protiv Tottenhama, potpisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskoga kluba, u nešto dulje od dvije godine osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio s plavima na europskoj sceni…

Zapažen je opus kojeg danski stoper ostavlja u Dinamu. U plavi je dom došao početkom listopada 2020. godine, a ovoga je ponedjeljka zaključio zagrebačku epizodu. Karijeru nastavlja u svojoj Danskoj, u Brøndbyju iz Kopenhagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od dolaska iz švedskog Norrköpinga u maksimirskom se klubu ubrzo prometnuo u standardnog stopera, bio i nadomak reprezentacije kad ga je danski izbornik Kasper Hjulmand u svibnju 2021. godine uputio pretpoziv za Europsko prvenstvo. Za Dinamo je odigrao 80 službenih utakmica pri čemu je postigao i tri pogotka od kojih dva Rijeci. Potpisao je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022.

– Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima, kazao je Rasmus prilikom oproštaja od plave svlačionice.

– Ras, od srca ti velika hvala na svemu i želimo ti sreću u nastavku karijere, poručili su iz Dinama, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.