Bivši igrač Crvene zvezde pohvalno o svom bivšem klubu i podcjenjivački o Dinamu i Modriću

Foto: snimka zaslona

Darko Pančev, nekadašnji legendarni igrač Crvene zvezde, u razgovoru za Večernji list podcijenio je hrvatskog prvaka Dinamo, ali i kapetana Vatrenih Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Dinamu

Komentirao je pobjedu Dinama nad Atalantom 4:0 u Ligi prvaka, umanjujući je.

“Velika pobjeda Dinama, ali znajući koliko je talijanska liga izgubila na kvaliteti u zadnjih petnaest godina, i nije to neka senzacija. Možda samo visoki rezultat od 4:0”, kaže. Opravdano se smatralo kako će Atalanta biti nešto lakši protivnik Dinama, od, primjerice, jednog Manchester Cityja, ali talijanski klub nije bio lak protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne želim gledati navijački i favorizirati Zvezdu jer smatram da je Dinamo na ovom području najkonstantnija momčad po rezultatima. Trenutačno, te dvije momčadi imaju najbolje sastave, iako moram napomenuti da je i Partizan polako počeo graditi dobar sastav”, smatra on.

O Hrvatskoj

Komentirao je i činjenicu da je Hrvatska postala svjetski doprvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pratio sam Svjetsko prvenstvo i uspjeh Hrvatske je velik. Ali s obzirom na kontinuitet hrvatske reprezentacije na velikim prvenstvima, taj me uspjeh i nije toliko iznenadio. Mišljenja sam da je nogomet općenito u kvalitativnoj krizi i da je sve manje velikih momčadi i velikih igrača. Mislim da su Europsko prvenstvo 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018. bili među najnekvalitetnijim natjecanjima reprezentacija u posljednjih tridesetak godina”, kaže.

O Luki Modriću

Je li Luka Modrić najveći nogometaš na ovim prostorima po njemu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u povijesti, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio”, kaže pomalo umanjujući Lukine uspjehe.

Luka je prošle godine osvojio brojna individualna priznanja – Zlatna lopta France Footballa, Fifin izbor.

I ranije kritizirao Hrvatsku

Njegovo mišljenje ne čudi s obzirom da je i ranije govorio kako Hrvatska nije za velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kompaktni ste, ali niste za velike domete”, rekao je ranije o momčadi tadašnjeg izbornika Slavena Bilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.