Legenda Serie A: Mourinho u Romu dovodi Buffona?

Foto: fah

Po završetku aktualne sezone Jose Mourinho preuzet će Romu te će se tako nakon desetak godina vratiti na Apeninski poluotok. Naravno, zasad je nepoznato na koja će pojačanja portugalski stručnjak moći računati, kao ni tko će ostati od aktualnih igrača, međutim mediji s nestrpljenjem čekaju ljetni prijelazni rok. Navodno je Mourinho spremio neka iznenađenja, svjestan je Portugalac da nakon debakla s Tottenhamom nema pravo na novi fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma, dakako, nema budžet engleskih super bogatih klubova te će se morati snaći i s puno manje novaca, a opet iz takve situacije izvući maksimum. U obzir ponajviše dolaze oni koji su slobodni, a takvih će igrača ovog ljeta biti jako malo, a ako će ih biti, poput Messija, nisu jeftini.

Navodno je na meti Rome donedavni legendarni golman Juventusa  Gianluigi Buffon, koji je već priopćio da će na kraju sezone napustiti Juve. Mourinho je navodno već razgovarao s Buffonom te Portugalac želi da iskusni golman bude prvi vratar rimske momčadi, koji će nesumnjivo imati veliki autoritet u svlačionici.

Buffon ne želi napustiti Italiju, a povezuju ga mediji još i s Milanom te Atalantom, a pojavila se i mogućnost da se vrati u Parmu. Buffon ima 43 godine te zasad nema namjeru okončati dugu i bogatu karijeru. U Juventus je 2001. godine stigao iz Parme, pa je nakon skoro dva desetljeća napustio Juve te je otišao u PSG na posudbu, međutim, vrlo se brzo vratio u Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na golu Juventusa Buffon je branio dosad u 683 utakmice, dok je za Parmu branio na 220 susreta, glede PSG-a upisao je 25 nastupa.  S Juventusom je osvojio 10 naslova prvaka, jedan naslov je osvojio s PSG-om, a osvajao je i brojne druge trofeje, ali i samo jednu Ligu prvaka, no zato je s Italijom 2006. bio prvak svijeta, što je trofej koji je daleko veći od Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.