Legende Splita pobjednici Međunarodne veslačke regate Sv. Duje

Veslačke legende Splita apsolutni su pobjednici ovogodišnje Međunarodne veslačke regate osmeraca Sv. Duje, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Cambridgea, a treće Oxforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je vrijeme u Splitu danas više bilo naklonjeno Britancima i more podsjećalo na Temzu, regata se održala, a pobjedu odnijeli domaćini. Trasa duga 220 metara se vozila od Gata Sv. Nikole do Matejuške, a unatoč izrazito lošem vremenu u kojem je kišilo i puhalo jako jugo, na Rivi je bilo gledatelja.

Isti poredak bio je u obje utrke koje su odlučivalu o pobjedniku. Za ekipu Legendi Splita nastupili su veslači Gusara; Nikša Skelin, Denis Boban, Zvonimir Batinić, Jure Mrduljaš, Igor Boraska, Vladimir Topić, Nenad Tvrdić, Mario Kujundžić i Fabjan Fabjanac.

Boje Cambridgea su branili Ben Smith, Alex McGarel Groves, Christopher Lenevefoster, Geoff Roth, Nicholas Edelman, James Thomas, David Nelson i Daniel Barry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Oxford su se natjecali Alistair Heathcote, Nicholas Heathcote, Jan Herzog, Jonathan Matthews, David Livingstone, Toby Garbett, Luka Grubor i Leo Carrington.

Organizator regate Toni Gamulin je izjavio kako su danas u Splitu u tri broda posade koje su osvojile više od 30 olimpijskih medalja.

“Tradicija se nastavlja bez obzira na vremenske uvjete. Na kraju krajeva, sve velike sportske tradicije su se održavale za vrijeme svjetskih ratova tako da nas ovako kišno i vjetrovito vrijeme ne može poremetiti”, kazao je Gamulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.