Leko: Boli kad izgubiš 3:0, moramo trenirati i šutjeti

Foto: fah

– Osjećaji su bolni, kad izgubiš 3:0 te boli, rekao je trener Hajduka Ivan Leko nakon teškog poraza u Puli. U posljednjoj utakmici 19. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 je pred rekordnim brojem gledatelja na svom stadionu “Aldo Drosina” slavila 3:0 (1:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Činjenica je ta da je prvo poluvrijeme bilo izjednačeno. Nismo bili pravi, puno je toga falilo. Pokušaj nekog presinga i energiju je bio tu. Nakon ta dva brza gola u drugom poluvremenu utakmica je bila gotova. Na nama je da to najprije prihvatimo. U nogometu se gubi i dobiva. Ne možemo se lagati i reći da je to normalno jer nije. Sportaš mora pogledati istini u oči i reći da je protivnik bio bolji, zasluženo pobijedio. Mi se moramo spustiti, jako trenirati i šutjeti i pokušati u sljedećoj utakmici pokazati da je ovo bio samo loš dan.

Pokušao je Leko izmjenama promijeniti tijek dvoboja, Nikola Kalinić ušao je tek u 86. minuti.

– Vidio sam malo toga pozitivnog. Vidio sam želju, ali je to malo. Nismo izdominirali vezni red, protok lopte je bio slab, Istra nas je dobro zatvarala… jednostavno danas je puno toga bilo loše, nije bilo dovoljno. Moramo priznati da smo bili loši, a Istra bolja. Iskoristiti ovaj poraz, ovih 3:0 da u sljedećim danima, tjednima puno radimo i budemo bolji. Pokušali smo nešto, ali sve je to bilo jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Hajduk dočekuje Rijeku.

– Treba promijeniti puno toga. Ova tri tjedna od kad sam ovdje dobro smo trenirali, momci daju sve od sebe. Živimo za nogomet, imamo veliku odgovornost prema navijačima. Zato je to još bolnije kad te ljudi prate. Prejake su emocije, treba prihvatiti, patiti i onda biti racionalan i okrenuti se radu i pokušati ispravljati greške, zaključio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.