Je li ovo postava Ante Čačića za hrvatsku pobjedu protiv Islanda?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija za tri dana igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda na Maksimiru, nažalost Vatreni se i dalje suočavaju s ozljedama, iako se vratio Luka Modrić, otpao je Nikola Kalinić, neće biti ni Marka Pjace, kao ni Dejana Lovrena, no, tu je povratnik Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imperativ pobjede je, dakako, na momčadi koju vodi Ante Čačić, iako će Hrvatska ponovno zaigrati pred praznim tribinama, što je hendikep na koji su Vatreni već navikli.   Zbog ozljede zadnje lože otpao je, kako smo rekli, igrač talijanske Fiorentine, koji igra u fenomenalnoj, neki bi rekli životnoj, formi.  Neki mediji tvrde da je ozljedom Nikole Kalinića olakšan posao izborniku Anti Čačiću? Je li doista i kako je to moguće i zar nije pomalo bizarno tvrditi da je treneru lakše ako mu zbog ozljede izostaje važan nogometaš i to onaj koji igra u briljantnoj formi?

Naime, mediji ciljaju na činjenicu da Čačić zapravo između Marija Mandžukića, još jednog hrvatskog napadača u odličnoj formi, i Kalinića nikada neće izabrati Kalinića, a neće ni staviti Kalinića te Mandžukića od početka zajedno u momčad. Jednostavno, Čačić ima drugačiju koncepciju igre. Tako da će sve ostati po starom, igrat će Mandžukić zajedno s Kramarićem, na klupi će priliku čekati Duje Čop, a iz daleka za Hrvatsku će navijati Nikola Kalinić.

Ukratko, sastav Vatrenih bi se mogao lako predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na golu Danijel Subašić, u obrani Domagoj Vida te Vedran Čorluka, na desnom boku Šime Vrsaljko, na lijevom, e to je pitanje, nema ga niti je pozvan Ivan Strinić. Hoće li priliku ponovno dobiti Pivarić? Zatim su tu još Marcelo Brozović, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić te spomenuti Andrej Kramarić i Mario Mandžukić… Naravno, promjene su moguće, no, ne i drastične. Kao što vidite nismo spomenuli Matea Kovačića i Milana Badelja, hoće li Kovačić dobiti priliku zaigrati uz Modrića, kao u Realu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.