Je li zaista Mateo Kovačić nogometaš za ‘male klubove’?

Foto: fah

Mateo Kovačić dugo je vremena smatran nasljednikom Luke Modrića u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, uostalom, redovito mijenja Luku ne samo u vatrenom dresu nego čak i u Realu, iako je to sve rjeđe.  Naravno, Mateo ima još uvijek vremena, njegovo vrijeme bi tek trebalo doći. Mnogi tvrde da Kovačić sve zna s loptom, ima sjajan dribling, no, u defenzivi se ne snalazi baš najbolje, a vezni igrač danas teško može opstati ako igra samo u jednom smjeru.  Prije 30 godina možda, danas ipak ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa s igračem koji je u Real došao kao zvijezda koju je predstavio kao budućeg vođu veznog reda kraljevskog kluba? Možda je problem u tome što Mateo nije dobio previše prilika, u Realu je žestoka konkurencija i najmanja prilika je prilika koja se mora iskoristiti ako želite dočekati novu.

U prijelaznom roku hrvatski veznjak napustit će Real, navodno se vraća u Italiju, žele ga Juventus i Milan, navodno je zainteresirana i Borussia Dortmund. Radi se, naravno, o velikim klubovima, ali ipak klubovima koji u ovom trenutku nisu na razini jednog Reala ili Barcelone. U Italiji je Kovačić ostavio dubok trag, igrao za bivšeg prvaka Europe, Inter, no, bivši talijanski nogometaš Enzo Gambaro ne cijeni hrvatskog veznjaka, tvrdi da Mateo nije igrač za velike europske klubove.

Podsjetimo, Gambaro je u karijeri igrao za Sampdoriju, Parmu, Milan, Napoli, Fiorentinu, no, nikada nije igrao u klubu razine jednog Reala. Osim možda u jednom trenutku Milana? Možda Enzo nije svjestan koliko je teže uspjeti u Realu nego u Parmi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mateo Kovačić nema viziju jednog velikog igrača. On je novi Yoann Gourcuff te može igrati samo u malim klubovima”, rekao je Gambaro u studiju emisije Novastadio. Naravno, Gambaro je previdio da i sada, kada bi trebao napustiti Real, Kovačić ima ponude velikih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.