Liga prvaka kao glavni cilj a Petar Sučić napušta Dinamo?

Rijeka, 22.05.2024 - Uzvratna finalna utakmica Hrvatskoga nogometnoga kupa Rijeka - Dinamo na stadionu Rujevica. Na slici Petar Sučić slavi postignuti zgoditak. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Navodno je pred izlaznim vratima Dinama mladi i talentirani vezni nogometaš prvaka Hrvatske Petar Sučić. Sučić je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci izabrao Hrvatsku umjesto reprezentacije BiH te se od njega jako puno očekuje, kako u plavom dresu tako u dresu hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nitko nije očekivao da bi iz Dinama baš Sučić mogao prvi otići, neki su očekivali odlazak nekih igača,  primjerice, i Dinamovog dragulja, Martina Baturine, međutim, kako stvari sada stoje Sučiću je jedna sjajna sezona u dresu Dinama otvorila vrata za transfer života. Prema svemu sudeći pregovori glede njegovog odlaska su u finalnoj fazi.

Hoće li Sučić biti jedini koji će  ovog ljeta napustiti Maksimir i je li zaista gotov transfer?

Smiješi se Modrima i dobra zarada, naime, imaju zajamčenih osam milijuna eura, plus, dakako, bonuse, ako ih bude. Dinamo bi, računajući bonuse, mogao zaraditi i do deset milijuna eura. Klub? Navodno se radi o novom članu Serie A, klub je Como, koji radi na više zvučnih transfera kako bi bio spreman za jaku konkurenciju u jakoj talijanskoj ligi. No, neki će reći kako je Sučić, a s obzirom na talent, mogao i do većeg kluba i do ”jačeg” transfera. Treba li prodavati mladog igrača nakon samo jedne sezone i nakon što vam se otvara prilika za sjajnu zaradu plasmanom u Ligu prvaka?

Podsjetimo, Como je već potpisao napadača Andreu Belottiija, Raphael Varane je navodno blizu potpisa, dok je Pau Lopez na putu da postane novi čuvar mreže. Dakle, Como se pojačava, hoće li im to uspjeti i s igračem koji je donedavno igrao u dresu Zrinjskog iz Hercegovine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogati vlasnici barataju milijardama?

Navodno za Como novac nije toliko problem budući da vlasnici imaju na raspolaganju milijarde eura, a ne žele da Como bude samo prolaznik u najvećem razredu talijanakog nogometa. Podsjetimo, posljednjih tjedana oko Coma su se vezivala imena Brune Petkovića i Josipa Brekala.

Vlasnici Coma su Indonežanska braća Robert i Michael Hartono, koji su klub preuzeli prije pet godina. Njih dvojica imaju procijenjenu neto vrijednost od 43.5 milijardi eura te su uvjerljivo najbogatiji vlasnici bilo kojeg talijanskog kluba, a većinu svog bogatstva stekli su ulaganjem u središnju banku Azije. Takve se informacije mogu naći na internetu.

Nadalje, obojica su vlasnici tvrtke Djarum, jednog od najvećih proizvođača cigareta u svijetu te se od njih očekuju ozbiljna ulaganja..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Como je u Serie A posljednji puta igrao prije dva desetljeća, a trenutno boje tog kluba brani i hrvatski vratar Adrian Šemper.

Ambicija postoji, novac je tu, međutim, može li se preko noći do vrha Serie A? Neka iskustva pokazuju kako to i ne ide tako lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.