Liga prvaka: PPD Zagreb s Kielom, PSG-om, Flensburgom i Veszpremom

Foto: fah

Hrvatski prvaci rukometaši PPD Zagreba igrat će u elitnoj skupini A Lige prvaka u kojoj su još njemački sastavi Kiel i Flensburg, mađarski Veszprem, francuski PSG, slovensko Celje Pivovarna Laško, poljska Wisla Plock i istanbulski Bešiktaš, odlučio je ždrijeb u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su dobili iznimno jaku skupinu u kojoj je samo Bešiktaš autsajder, Kiel i Veszprem su bili sudionici prošlosezonskog Final Foura u Koelnu, a Mađari su bili u finalu. U drugoj elitnoj skupini B igrat će prvak Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, danski Kolding Koebenhavn, mađarski Pick Szeged, njemački Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad i francuski Montpellier.

EHF je ove godine izmijenio sustav natjecanja pa će iz elitnih skupina A i B dalje proći šest od osam ekipa, prvoplasirani je izravno u četvrtfinalu, a ostali u osmini finala.

Iz skupina C i D samo dva kluba idu u osminu finala. U skupini C igrat će španjolska Naturhouse La Rioja, bjeloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srpska Vojvodina i slovački Tatran Prešov, dok će u skupini D nastupati makedonski Metalurg Skopje, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, rumunjska Baia Mare i pobjednik kvalifikacijske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometašice koprivničke Podravke igrat će u skupini B Lige prvakinja zajedno s mađarskim Ferencvarosom, njemačkim Thueringerom i francuskim sastavom Fleury Loiret. U skupini A igrat će slovenski Krim Mercator, norveški Larvik, ruski Rostov i pobjednik kvalifikacijske skupine 2, u skupini C su danski Midtjylland, makedonski Vardar Skopje, austrijski Hypo Niederösterreich i pobjednik kvalifikacijske skupine 1, dok će u skupini D igrati podgorička Budućnost, rumunjski Bukurešt, švedski Sävehof i poljski Lublin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.