Liga prvaka ima prioritet ispred svega, ispred nacionalnih kupova i prvenstava…

Foto: fah

Nakon što je Barcelona poražena na svom travnjaku od Reala sa čak 3:1 u prvoj utakmici španjolskog Superkupa večeras će na Santiago Bernabeu Katalonci pokušati uzvratiti, bit će, naravno, jako teško. Real je s obzirom na formu i odlazak Neymara s Nou Campa veliki favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Reala i Barcelone igra se večeras od 23 sata, što se nije baš svidjelo mnogim navijačima, koji su očekivali ipak neki raniji termin. Inače, utakmica španjolskog Superkupa igra se u spomenutom terminu kako se ne bi termin preklapao s terminom play-offa Lige prvaka, koji se također igra večeras, a u kojem će nastupiti i hrvatski prvak Rijeka. UEFA je takvim pravilima željela osigurati maksimalnu zastupljenost svojih utakmica u TV prijenosima. Posve razumljivo, ipak se u Ligi prvaka vrte najveći novci.

Dakle, prioritet imaju utakmice Lige prvaka. Naravno, neki se tih pravila i ne drže, posebno ih se ne drže oni moćniji savezi, poput engleskog. Naime, Englezi već godinama preskaču ugovor te tako rade probleme nekim televizijskim kućama. Puno je primjera kada su se utakmice Premier lige ili FA kupa igrale u isto vrijeme kad i utakmice Lige prvaka.

No, utakmica španjolskog prvenstva između Real Madrida i Valencije zbog Lige prvaka, koja se uglavnom igra u terminu od 20:45, morala se igrati od 18:45. Ne tako davno engleski mediji govorili su o potencijalnim velikim kaznama za engleski savez zbog preskakanja pravila. Međutim, Englezi su uporni, u UEFA-i sve ogorčeniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.