Lino Červar objavio imena pomoćnika: Vraćaju se i neka stara imena u reprezentaciju

Foto: fah

Lino Červar konačno je objavio imena pomoćnika s kojima će krenuti u pripreme za EP koje se iduće godine igra u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od ponedjeljka počinje operacija Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. U stožeru će biti treneri koji će mi pomagati, a to su Hrvoje Horvat i Zlatko Saračević. Nadalje, imat ćemo dva kondicijska trenera Peru Kuterovca i Mirka Krolu te dva trenera vratara Vladu Šolu i Ninoslava Pavelića. Prvi skup će biti od 1. svibnja do 7. svibnja. Idući će biti u lipnju od 13. do 23. Treći puta ćemo se skupiti u listopadu od 23. do 29., a 28. listopada je predviđena i utakmica. U mjesecu prosincu će se domaći igrači početi pripremati, a nakon toga će se priključiti igrači koji igraju u inozemstvu”, izjavio je izbornik Červar.

“Prvo i drugo okupljanje će koristiti meni i stožeru da se ponovo međusobno upoznamo, iako tu ima igrača koji su igrali u moje vrijeme. Bit će to analiza stanja i procjena kvalitete i mogućnosti te momčadi. Motivira me to da se Hrvatsku ne smješta u svjetski vrh rukometa. Neće to biti puni intenzitet ali će se vidjeti što hoću i na čemu će se temeljiti koje pripreme”, poručuje Lino.

“Važno je izgraditi poštovanje svakog pojedinca koji je pozvan u reprezentaciju prema reprezentativnom dresu i na tome ću inzistirati od početka. To nije neki hir već smatram da se bez dobrog tima ne mogu ostvariti snovi. Momčad je za mene prvi i najbolji igrač i uvijek je ”mi ” ispred ”ja”. Ne vidim drugi način kako bi dostigli rezultat. Moramo uživati u kolektivnom ponašanju, disciplini, ali i kolektivnoj odgovornosti. U Poreču ćemo raditi dva puta dnevno. Družit ćemo se i imati o čemu razgovarati te ćemo imati sastanke. Razgovarat ćemo i individualno i grupno. Tražit ću lojalnost prema mojoj viziji od stožera i igrača. Držim da nastup za državnu reprezentaciju je najveći uspjeh iznad bilo kakvog klupskog uspjeha”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je 31 igrača, a ima i povratnika poput Mirja Alilovića. Izbornik očekuje i povratak Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.