Livaja: Najbitnija je pobjeda; Dolčekova izmjena? Odmah je to shvatio

livaja
Foto: fah

U prvom susretu 13. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Marko Livaja iz kaznenog udarca u 44. minuti.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme bili agresivni, stvarali smo prilike, zasluženo smo poveli. Imali smo par dobrih šansi na lošem terenu. Ali, najbitnija je pobjeda. Znamo koliko smo puta ovdje gubili bodove. I sve to nakon ne baš bajne situacije zadnjih mjesec dana, mislim da na nam je ova pobjeda dala mali mir. Imamo još dosta za raditi jer drugo poluvrijeme je bilo loše, moramo biti iskreni. Nabijali smo lopte, mislim da prave momčadi tako ne igraju. Moramo igrati više napadački, prvo poluvrijeme nam mora biti vodilja. Bili smo agresivni i završili akcije s udarcima prema vratima, rekao je Livaja nakon utakmice za klupske stranice.

Novi trener Mislav Karoglan ubacio je, pa izvadio Ivana Dolčeka nakon samo 12 minuta igre iz taktičkih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dolček je dobar momak. On je to odmah shvatio. Odmah je pitao team menadžera: “Jesu li falili broj?” Slaven je dignuo stopera u napad i zatvarali smo utakmicu. Kako smo djelovali u drugom poluvremenu, možda bismo i primili gol u zadnjim minutama. Samo smo izbijali loptu. Najbitnija su tri boda i da smo se vratili na prvo mjesto. Sada imamo vremena za raditi i popraviti našu ofenzivnu igru. Nadam se da će momčad naučiti neke lekcije koje u prošlosti nismo uspjeli naučiti. Uprskali smo neke šanse, dugo je prvenstvo, ali sada se nadam da nećemo, dodao je Livaja.

U sljedećoj utakmici neće biti napadača Hajduka jer je dobio žuti karton.

– Nisam se čistio od kartona. Mislim da nije bio žuti karton. Božić je stao meni na nogu, ja sam dirao loptu, ali dobro, nećemo sada o suđenju, zaključio je Livaja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.