Livaja srušio Hajdukov rekord star 87 godina

Foto: fah

Najbolji igrač splitskog Hajduka Marko Livaja na jučerašnjoj utakmici s Istrom 1961 postao je najbolji strijelac kluba u jednoj sezoni s 27 postignutih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je bio izjednačen s legendarnim Zlatkom Vujovićem na drugom mjestu s 25 golova, ali nakon što je bio precizan iz dva kaznena udarca protiv Istre na Poljudu, srušio je rekord Lea Lemešića iz sezone 1934./35. s 26 zabijenih golova.

Livaja je ove sezone zabio pogodak svim klubovima u ligi, a uz 27 golova ima i šest asistencija. Drugom pratitelju na ljestvici strijelaca, igraču Rijeke Josipu Drmiću pobjegao je za šest golova, a napadač Hajduka može još popraviti konto golova u posljednjem kolu protiv Dinama na Maksimiru.

Inače, s 27 golova Livaja se izjednačio s Igorom Cvitanovićem na trećem mjestu po broju pogodaka u jednoj sezoni HNL-a. Cvitanović je zabio 27 golova u sezoni 93/94., a ispred njih su još Goran Vlaović (29) u sezoni 93/94. te Eduardo Da Silva (34) u sezoni 06/07, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.