Livaković: Dobro je imati više sustava igre

LIVAKOVIĆ
epa09441472 Dominik Livakovic of Croatia in action during the FIFA World Cup 2022 Group H qualifying soccer match between Croatia and Russia in Moscow, Russia, 01 September 2021. EPA/YURI KOCHETKOV

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutačno ima u kadru trojicu sjajnih vratara, Dominika Livakovića, Ivicu Ivušića i Ivu Grbića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je što Hrvatska ima puno kvalitetnih vratara, a najvažnije je da smo jedni drugima podrška. Uostalom, hrvatska reprezentacija i rezultat moraju uvijek biti najbitniji, ističe Dominik Livaković, koji ukazuje na važnost rezultata u Dohi, bez obzira na prijateljski karakter susreta sa Slovenijom i Bugarskom.

– Napokon smo dočekali okupljanje bez prevelikog presinga, ali naravno da je rezultat jako bitan da zadržimo dobru atmosferu, ali i zbog koeficijenta uoči ždrijeba. Jednako tako, bitno je prilagoditi se na uvjete koji nas čekaju u razdoblju Svjetskog prvenstva. Super nam je, vrijeme je odlično, kao ljeto u Hrvatskoj.

Skupina je prolazna

Izbornik Zlatko Dalić najavio je uigravanje novog sustava igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek je dobro imati više sustava igre, u Dinamu sam već navikao igrati u formaciji 3-5-2 i super se snalazim. Uostalom, dosta naših reprezentativaca u svojim klubovima igra u sustavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Dakle, možemo razmjenjivati mišljenja i biti bolji”

Kad je u pitanju ždrijeb svjetske smotre, Livaković nema nekih prevelikih želja.

– Najbitnije je da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i da je skupina prolazna pa da doguramo što dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica u Dohi protiv Slovenije donosi susjedski derbi starih rivala.

– U proteklom kvalifikacijskom ciklusu izgubili smo od Slovenije u Ljubljani i želimo im se revanširati za taj poraz. Napravili smo nam dosta problema na startu kvalifikacija i unijeli nervozu u naše redove pa ovaj put želimo pobijediti. Međutim, Slovenija je dobra momčad, imaju jednog od najboljih vratara na svijetu, Oblaka, tu je i moj bivši suigrač Stojanović, a imaju dobrog izbornika, Matjaža Keka, za kojega znamo što je sve dobro radio s Rijekom.

Bez obzira na to što je do svjetske smotre ostalo još osam mjeseci, malo je utakmica za pripremu pa će dvoboji sa Slovenijom i Bugarskom dobro doći za uigravanje nekih varijanti u igri Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svjesni smo toga i pričali smo o tome s izbornikom. U tom kontekstu treba naglasiti da nismo ovdje samo na “team buildingu”, nego smo se došli i pripremati na ono što nas čeka. Obično imamo jako malo vremena za pripremu uoči velikih natjecanja, možda šest ili sedam dana, i zato ove utakmice trebamo maksimalno iskoristiti, zaključio je Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.