Ljutić: Stvarno volim taj mali adrenalin i pritisak na startu

ljutić
Foto: snimka zaslona

Točno dva tjedna nas dijeli od još jedne Snježne kraljice koja bi ove godine mogla biti posebno zanimljiva za hrvatske navijače s obzirom da će jedna od natjecateljica biti i Zrinka Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada skijašica sjajno je otvorila novu skijašku sezonu sedmim mjestom u slalomu Svjetskog kupa koji se održao u finskom Leviju. Bio je to izvrstan dan za hrvatske skijanje s obzirom da je Leona Popović osvojila šesto mjesto čime u ponovile rezultat s početka 2009. godine kada su Ana Jelušić i Nika Fleiss, kao posljednje Hrvatice, bile unutar deset najboljih u jednoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa.

– Bio je ovo jako dobar uvod u sezonu. Svi rezultati, sve je bilo na dosta dobrom nivou. Jako sam zadovoljna sa slalomom i što sam uspjela održati tu dobro formu do sad i nadam se da ću uspjeti to održavati do kraja sezone, piše HRT.

Ljutić kaže da se osjeća dobro, da je opuštena i da uživa u svom skijanju. Posebna su joj motivacija sjajni rezultati s početka sezone i ulazak u društvo velikih skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Baš mi je gušt skijati i natjecati se protiv njih i stvarno volim taj nekakav mali adrenalin i pritisak na startu, ali sve u pravoj mjeri, nije ništa previše, rekla je Ljutić.

Posebna motivacija joj je i kolegica iz reprezentacije Leona Popović koja ove sezone također bilježi sjajne rezultate.

– Super je biti s Leonom u ekipi. Uvijek je lakše kad vas je više i kad ti netko može dati informaciju kao ona meni ako skija prije mene, da mi par savjeta. Ja njoj za drugu vožnju. Općenito je zabavnije. Motivira me više na treningu. Malo se natječemo, guramo se. Zna biti dosta monotono kad sama treniram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaška sezona je tek nedavno počela, ali već sad smo imali prilike vidjeti sjajno skijanje i vrlo neizvjesne borbe, kao i neka nova lica među kojima su Ljutić i Popović.

– Ove godine Mikaela Shiffrin je još uvijek na visokom nivou, ali nije to njeno najbolje skijanje. Također Petra Vlhova nije na svom najboljem nivou trenutno, ali zato je Wendy Holdener dosta jaka i baš mi je drago da je i ona napokon uspjela pobijediti dva puta za redom. Jako je neizvjesno. Još je rana sezona, svašta se još može dogoditi, rekla je Ljutić.

Posebno se veseli skorašnjoj utrci na Sljemenu za koju je vežu lijepe uspomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je nama jako posebna utrka. Mi smo domaći. To mi je utrka ispred kuće i puno znači i za nas i za hrvatsko skijanje općenito. Nadam se da će sve dobro proći, da ćemo uspjeti imati dobar snijeg za oba dana. Mislim da je jako dobra prilika i za Leonu i za mene da napravimo dobar rezultat. Ipak poznajemo taj teren. Možda nas i domaća publika još dodatno motivira. Stvarno se nadam da će to dobro proći.

No prije Sljemena još je puno obveza u njenom kalendaru. Sezona je u punom jeku.

– Sad idemo na trening još par dana u Austriju , nakon toga je Semmering tri utrke- dva veleslaloma i jedan slalom. To je odmah nakon Božića. Zatim se vraćamo u Zagreb na Snježnu kraljicu te nakon toga, mislim za tri dana, je Kranjska gora dva veleslaloma pa je odmah sljedeći vikend Flachau . Dosta je napeto, ima dosta utrka. Treba samo ostati miran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.