Ljutić uoči Saalbacha i završnice: Sve je otvoreno, dat ću sve od sebe

Foto: hss

Pred nama je vikend s novim velikim skijaškim uzbuđenjima. U austrijskom Saalbachu utrkivat će se najbolje svjetske skijašice i skijaši na završnici Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu muški veleslalom u kojemu nastupa naš Filip Zubčić. Prva je vožnja u 9, a druga u 12 sati.

Zrinka Ljutić i Leona Popović nastupit će u sutrašnjem slalomu, prva je vožnja u 10.30, a druga u 13.30.

Nedjelja je rezervirana za ženski veleslalom s nastupom Zrinke Ljutić, prva vožnja je u 9, a druga u 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškom slalomu u nedjelju nastupit će za sada samo Samuel Kolega, a vožnje su u 10.30 i 13.30.

Ljutić: Ne opterećuje me kada ću slaviti u Svjetskom kupu

– Već sam tri postolja ove sezone uspjela ostvariti i to za redom. Sretna sam, zadovoljna, ponosna na sav rad i na cijeli tim te na sebe kako smo to izgurali. Kvalificirala sam se na finale, to i u veleslalomu, to me jako veseli jer na početku sam startala s brojem 50. Na zadnjoj utrci sam startala u prvoj grupi, što je ogromna stvar, rekla je u najavi Zrinka Ljutić, koja je trenirala obje discipline uoči završnice sezone.

Očekuje dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja ću dati sve od sebe, mislim da je sve otvoreno. Prvo slalom, ciljat ću što je više moguće, da nastavim u tom tonu, kao što sam i do sada. Kao što me iskustvo uči, na finalu se zna svašta dogoditi. Kraj sezone, neke su cure umorne… Forme su raznolike. Samo je 25 skijašica na startu, svašta se može dogoditi. Znam da sam u formi i da dobrom skijam.

Kada će doći pobjeda?

– To je nešto što nitko ne zna naravno. Jedino što mogu je nastaviti raditi, pristupati svakoj utrci onako hrabro i odlučno i da se borim za pobjedu. Vidjet ćemo kada će se dogoditi, ne opterećuje me to jako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović također je iznijela svoja očekivanja.

– Osjećam se dobro, treninzi su prošli dobro, treniramo još ovdje prije utrki. Nadam se uhvatiti dobar ritam i da će biti dobro na utrci. Manje je djevojaka, pa se nadam da će staza dobro izdržati. Proljetni su uvjeti, ali mislim da će sol odraditi posao. Ipak, je ovo je utrka kao svaka druga, možda je malo opuštenija atmosfera, mislim da to to utječe na sve. Nakon finala ću voziti još neke utrke, uloviti još i neke veleslalome. Za mene sezona nije završena s ovim finalom.

Zubčić: Proljetna priča u Saalbachu

Filip Zubčić nastupa na završnici sezone u velelslalomu u subotu.

– Već je stigla završnica, klasično jako brzo. Super smo odradili što se tiče veleslalomskog dijela. Slalom nismo uspjeli odraditi niti blizu onom nivou kako smo zamislili i kako sam skijao na početku sezone. Karte su se tako posložile, probat ćemo sve to ispraviti iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se dobro osjeća na treninzima.

– U subotu nas čeka proljetna priča, vani je preko 15 stupnjeva, padat će i kiša, bit će zanimljivo. Više volim kad je ledena podloga kada je zimsko vrijeme. No, paše što će padati kiša, sol će odraditi svoje i staza će biti tvrđa, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.