Lokomotiva izborila 2. kolo juniorske Lige prvaka

Foto: fah

Mladi nogometaši Lokomotive izborili su plasman u 2. kolo juniorske Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu 1. kola u Lučkom odigrali 2-2 protiv Dinama iz Bukurešta i tako obranili 2-0 pobjedu iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Lokomotivu zabili su Nikola Krajnović (42) i Marko Vranjković (90), dok su strijelci za goste bili Florin Vasile (36-11m) i Geani Cretu (87). Dinamo je od 79. igrao s igračem manje nakon što je isključen Liviu Gheorge.

Gosti su bolje ušli u utakmicu te imali posjed lopte, međutim bez izglednijih prilika. Prvu pravu priliku čekali smo do 24. minute kada je Krajinović uputio opasan udarac, no lopta je prošla pored gola. U 36. minuti Dinamo je poveo golom Florina Vasilea iz kaznenog udarca. Primljeni pogodak probudio je Lokose koji su pet minuta kasnije izjednačili golom Krajinovića koji je sjajnim prodorom nanizao trojicu igrača te sjajno pogodio za poravnanje rezultata.

U nastavku susreta prvu priliku imali su gosti u 55. minuti, no Cretu nije bio precizan. Lokomotiva je uzvratila u 70. minuti, ali Krajnović nije imao sreće jer je njegov udarac završio u okviru gola. Kada je Dinamo u 79. minuti ostao s igračem manje, činilo se kako je Lokomotiva rutinski privesti susret kraju. Međutim, pogodak Cretua iz slobodnog udarca u 87. minuti zakomplicirao je situaciju. Rumunji su jurnuli po treći pogodak, no pogodak Vranjkovića u 90. minuti razriješio je sve dvojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva se kao hrvatski juniorski prvak nalazi u “Champions Path” grupi gdje se igra na ispadanje, dok u “Champions League Path” igraju klubovi koji nastupaju u seniorskoj Ligi prvaka, a juniorske skupine su identične kao i kod A sastava.

Momčad Jerka Leke u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz susreta sarajevskog Željezničara i bugarskog Ludogoreca. Prvi susret je završio 1-1.

U drugom kolu se igraju dvije utakmice. Prva je na rasporedu 1. studenog, a uzvrat je 22. studenog. U slučaju pobjede u 2. kolu Lokomotiva će izboriti plasman u play-off rundu gdje će igrati protiv jednog od osam drugoplasiranih klubova iz “Champions League Path”, dok pobjednici skupina u “Champions League Path” direktno ulaze u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U play-off rundi igra se jedna utakmica, a termini dvoboja su 6. ili 7. veljače iduće godine.

Pobjednici play-off runde ulaze u osminu finala gdje će se pridružiti pobjednicima osam skupina “Champions League Path” Termini osmine finala su 20. i 21. veljače, dok je četvrtfinale 13. i 14. ožujka.

Polufinale i finale će se ponovo igrati u Nyonu. Polufinalni susreti su 20. travnja, a finale je tri dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov prvaka brani Red Bull Salzburg koji je u finalu pobijedio Benficu 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.