Loš dan za hrvatske judo natjecatelje prvog dana turnira

Zagreb, 01.05.2015 - Distria Krasniqui (Kosovo-plavi kimono) i Annabelle Euranie (Francuska-bijeli kimono) tijekom borbe na judo grand prix turniru u Zagrebu. foto HINA/ Denis CERIÆ/ik

Završen je prvi natjecateljski dan na judo Grand Prix turniru Zagreb 2015. Održane su borbe u pet kategorija, a hrvatski predstavnici nisu pronašli put do finala. Jedina hrvatska judašica prvog dana, Andrea Bekić, nastupila je u kategoriji do 52kg, a poražena je nakon četiri minute borbe od Britanke Kelly Edwards.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Krček i Paolo Buterin u kategoriji do 66kg također su poraženi. Od Buterina je bolji bio Portugalac Sergiu Oleinic, dok je Krček u prvom kolu izgubio od Ukrajinca Georgiia Zantaria.

Iznenađenja dana svakako su ispadanje olimpijskog pobjednika Arsena Galstyana u kategoriji do 66kg. Bolji od njega bio je dvadetjednogodišnji Junior Degen, mlada nada juda. No, treba naglasiti kako je ovo Galstyanu nova kategorija, jer se do sada borio u onoj do 60kg. U kategoriji do 57 kilograma kod žena, Qiulia Quintavalle, zlatna iz Pekinga 2008. izgubila je u prvom kolu.

U kategoriji do 52 kilograma, glavna favoritkinja Marie Muller izgubila je od Armenke Zhanne Stankevich. Iznenadio je i poraz jedne od najperspektivnijih Mađarki, Hedvig Karakas, pete na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., koja je izgubila u kategoriji do 57 kg od Rumunjke Loredane Ohai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Judo Grand Prix Zagreb 01.05.2015
U kategoriji do 48 kilograma kod žena, u finalu je najbolja bila predstavnica Turske Dilara Lokmanhekim, pobijedivši sunarodnjakinju Ebru Sahin. Broncu su osvojile Talijanka Valentina Moscatt te Ruskinja Irina Dolgova. Kod muškaraca, u kategoriji do 60 kilograma, zlato je pripalo Hovhannesu Davtyanu iz Armenije, srebro Tobiasu Englmaieru iz Njemačke, dok su broncu osvojili Španjolac Francisco Garrigos te Kherlen Ganbold iz Mongolije. U kategoriji žena do 52 kilograma zlatna je Rumunjka Andreea Chitu, srebrna Ruskinja Yulia Ryzhova, dok su broncu uzele Poljakinja Agata Perenc i predstavnica Kosova Distria Krasniqi. Zlato u kategoriji muškaraca do 66 kilograma pripalo je Ukrajincu Georgiiu Zantaraiau, srebrom se okitio Sebastian Seidl iz Njemačke, dok su bronce otišle u Tursku, Sinanu Sandalu, te Izrael, Golanu Pollacku. Posljednja kategorija prvog dana Grand Prixa Zagreb bila je za žene do 57 kilograma. Zlato je osvojila Nekoda Smythe Davis iz Velike Britanije, bronca je otišla Marti Malloy, predstavnici iz SAD-a. Brončane medalje osvojile su Johanna Mueller iz Njemačke i Tina Zeltner iz Austrije.

Drugoga dana natjecanja, Hrvatska će imati četiri predstavnice i predstavnika. Nastupit će Denis Bečić (-73kg), Karlo Lacković (-73kg), Denis Beljić (-81kg), Mislav Ljubenkov (-81kg), Dominik Družeta (-81kg) Ana Kokeza (-63kg), Andreja Đaković (-63kg), Marijana Mišković (-63kg), Buga Kovač (-63kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.