Lovro Majer: ‘Uživam u sezoni i jedva čekam doći u Preko’

Foto: fah

Za Lovru Majera, mladog hrvatskog nogometaša, ova je sezona počela kao iz snova. S Hrvatskom U-21 reprezentacijom izborio je plasman na Europsko prvenstvo, a s momčadi Dinama je osigurao europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to na prilično impresivan način, s 11 osvojenih bodova u pet kola Europske lige, bez primljenog gola, u skupini s Feyenoordom, CSKA Moskvom i austrijskim Wolfsbergerom. U svemu tome velik je i Lovrin doprinos.

– Jako sam sretan zbog tih rezultata i zbog igara, prvenstveno momčadi, a onda i mojih. Plasman na Europsko prvenstvo je velika stvar. Nije bilo lako, ali vjerovali smo do kraja i zasluženo prošli kao najbolji drugoplasirani. Mislim da imamo momčad za velike stvari i samo tako trebamo nastaviti, kaže Lovro.

U posljednjoj klupskoj utakmici za Dinamo, pobjedi protiv Feyenoorda u Rotterdamu, zabio je gol za konačnih 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osigurati prvo mjesto u tako izazovnoj skupini kolo prije kraja, mislim da je zaista velike stvar. S obzirom na to kako igramo i kako se osjećamo, vjerujem da možemo daleko dogurati. Vidjet ćemo što će nam donijeti ždrijeb, ali o tom potom. Idemo utakmicu po utakmicu.

Posebno se Lovrine igre prate i u Preku na otoku Ugljanu, odakle je njegov otac.

– Drago mi je zbog toga. Cijeli život dolazim u Preko i volim to mjesto jednako koliko i rodni Zagreb. Ako ne stignem ove zime, na ljeto sam sigurno tamo. Za mene je Preko jedno od najljepših mjesta na svijetu i moje omiljeno mjesto za odmor i uživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne samo za odmor, jer Lovro nerijetko i odradi trening na igralištu Sv. Mihovila u Sutomišćici.

– Imam sjajan odnos s momcima iz Sv. Mihovila i zahvalan sam im što su mi omogućili da treniram na njihovom terenu. I to je jedan od razloga zašto je ova sezona za mene toliko dobra, jer sam tijekom stanke zbog korone imao priliku trenirati na tom prekrasnom igralištu. To je zaista jedinstven nogometni ambijent uz more i velika je stvar za cijeli otok i sve mlade momke da imaju takve uvjete.

Debitirao je Majer i u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske i to na prijateljskoj utakmici protiv Meksika 2017., zajedno s Ivanom Santinijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je to lijepo iskustvo, iako nisam puno igrao. Ali naravno da je A reprezentacija san svakoga igrača. Vidjet ćemo što nosi budućnost, sigurno mi je to jedan od velikih ciljeva i želja u karijeri.

Nedavno je u medijima izišla slika Luke Modrića u dresu Dinama kako izlazi na travnjak Maksimira, a dječak kojega je vodio za ruku bio je baš Lovro Majer.

– Iskreno, dok je nisam vidio, nisam ni znao da postoji ta slika. Baš sam se iznenadio, toliko da sam gledao jesam li to zapravo ja. Luka je za mene najbolji hrvatski igrač ikada i jedan od najboljih na svijetu. Velika mi je motivacija da nastavim raditi još jače kako bi u nogometu ostvario što bolje rezultate, za kraj će Lovro, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.