Lucija Zaninović osvojila finalni Grand Prix

Hrvatska taekwondo reprezentativka i članica splitskog Marjana Lucija Zaninović ostvarila je još jedan fantastičan rezultat pobjedivši na finalnom Grand Prixu održanom u meksičkom Queretaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na finalnom Grand Prix Mastersu osam najboljih u olimpijskoj kategoriji do 49 kilograma Lucija je osvojila zlatno odličje pobjedivši u finalu zlatnim bodom legendu taekwondo sporta, Španjolsku Brigitte Yague, koja u svojoj karijeri ima četiri svjetska i europska zlata, a ukupno 15 seniorskih odličja s olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava.

Na putu do finala hrvatska reprezentativka je u četvrtfinalu uvjerljivo svladala Brazilku Iris Tang Sing (11-4), a u polufinalu je pobjedila aktualnu svjetsku prvakinju iz Pueble 2013. Chanatip Sonkham i svladala ju prekidom prvi vodstvu 15-3.

Trijumfom u Meksiku Lucija Zaninović je napravila ogroman bodovni iskorak i veliku prednost u borbi za odlazak na Olimpijske igre u Riju 2016. te osvojila nagradu od 6000 dolara kao pobjednica finalnog Grand Prixa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine održana su tri grand prix turnira G4 kategorije koja su nosila po 40 bodova, isto koliko i naslov europske prvakinje, te finalni Grand Prix osam najboljih koji ima težinu G8 i nosi dvostruko više bodova, čak 80. Na četiri spomenuta turnira tri puta su se na postolje popele samo Lucija Zaninović i Francuskinja Yasmina Aziez.

U borbi za plasman na OI Zaninović ima 320 bodova i drugoplasiranoj Francuskinji Aziez bježi 83 boda, a šestoplasiranoj Wu Yingju, dvostrukoj olimpijskoj pobjednici i dvostrukoj svjetskoj prvakinji, nevjerojatna 143 boda.

Sljedeće godine u igri je još jako puno bodova, čak 420 na 14 natjecanja, ali Lucija sad ima dobru zalihu bodova, što će joj omogućiti da se mirno priprema za Svjetsko prvenstvo u svibnju 2015. u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana natjecanja na tatami izlazi Ana Zaninović u kategoriji do 57 kilograma koja je nevjerojatno jaka jer se spajaju čak tri standardne kategorije u jednu olimpijsku. Ana u prvom kolu ide na Egipćanku Hedayu Malak Wahbu.

REZULTATI – FINAL GRAND PRIX 2014., MEKSIKO
Kategorija do 49 kg:
1. LUCIJA ZANINOVIĆ (HRVATSKA)
2. Brigitta Yague (Španjolska)
3. Yasmina Aziez (Francuska)

REDOSLIJED, kategorija do 49 kg:
1. LUCIJA ZANINOVIĆ (HRVATSKA) 320 bodova
2. Yasmina Aziez (Francuska) 236,8
3. Brigitta Yague (Španjolska) 218
4. Chanatip Sonkham (Tajland) 180,28
5. Nour Abdelsalam (Egipat) 178
6. Wu Yingyu (Kina) 177

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.