Luka Dončić u velikom intervjuu: ‘Pod pritiskom sam igrao od malena’

epa07414041 The Mavericks' Luka Doncic (top) and the Nets' DeMarre Carroll (bottom) vie for the ball during the game between the Dallas Mavericks and the Brooklyn Nets at the Barclays Center in Brooklyn, New York, USA, 04 March 2019. EPA/JUSTIN LANE SHUTTERSTOCK OUT

Slovenski košarkaš i vjerojatno jedan od najboljih europskih košarkaša Luka Dončić gostovao je u emisiji ”The Jump” te je, između ostaloga, govorio o prošlosezonskom play offu, božićnoj utakmici protiv Lakersa i osobnim očekivanjima u nastavku karijere. Uglavnom, već sada je sjajni Slovenac u svojoj karijeri jako puno postigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, američka novinarka Rachel Nichols je prije subotnjeg obračuna između aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa podigla atmosferu tvrdnjom da bi Mavericksi mogli svladati aktualne prvake, koje inače predvodi LeBron James, inače idol Luke Dončića iz vremena njegovog djetinjstva.

”Radujem se što će moja prva božićna utakmica biti baš protiv Lakersa. Bit će to zabavan dan i zabavna utakmica, koju će gledati veliki broj ljudi. Nadam se dobroj utakmici”, kazao je Dončić, koji je odgovorio i na novinarsko pitanje je li susret s LeBronom najljepši poklon za Božić:

”Kad smo igrali prvi put imao sam 19 godina i dugo ću pamtiti kako sam ga čekao ispred svlačionice, kako bi mi se potpisao na dres. Od tada se puno toga promijenilo, pa očekujem i potpuno drugačiju utakmicu od te. Naša želja je pobjeda!”, poručio je Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinarke kako se nosi s pritiskom, a kojeg inače nikad ili rijetko pokazuje, s obzirom da je glavni igrač u Dallasu Slovenac je kazao:

”Pod pritiskom sam igrao od malena. Mislim da sam naučio nositi s time, kad sam počeo igrati za Real Madrid.Ipak, jačao sam iz treninga u trening i iz meča u meč.”

Dončić je igrao sjajno u doigravanju, utakmica protiv Clippersa, kada je nakon dva produžetka zabio 43 poena, bilo je pravo malo remek djelo. Ipak njegova je momčad izgubila seriju. Što je iz svega naučio Dončić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je bila moje prvo doigravanje. Bila je zabavna košarka, veliko iskustvo. Ponosan sam na to, kako smo igrali. Borili smo se i dali sve od sebe.”

Dončiću je jedan od ciljeva osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača Lige. Može li uspjeti u tome i ostvariti svoj cilj?

”Mislim da mogu to postići, ali to nije moj glavni cilj. Lijepo je vidjeti da sam favorit. Moj glavni cilj je NBA titula. I to nije samo moj cilj, već kompletne franšize. Nadam se da će nam jednog dana i to poći za rukom”, zaključio je Luka Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.