Luka Modrić pred odlukom: Kapetan će hrvatski brod odvesti do Katara a nakon SP-a slijedi kraj…

epa09308080 Luka Modric of Croatia reacts before the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Croatia and Spain in Copenhagen, Denmark, 28 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon velike borbe oprostila se u osmini finala Europskog prvenstva porazom protiv Španjolske, koja je nakon toga stigla i do polufinala. Naravno, nakon ispadanja s Eura postavilo se pitanje sudbine 36-godišnjeg Luke Modrića. Hoće li kapetan nastaviti predvoditi Vatreni brod prema posljednoj luci, prema Svjetskom prvenstvu u Kataru iduće godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći, a bez obzira na ”argumente” onih koji tvrde da se puno mlađi Toni Kroos i suigrač Modrića iz Reala oprostio poslije poraza Njemačke 2:0 u osmini finala od Engleske, Luka je nešto posve drugo. Naime, Luka je motor ove hrvatske reprezentacije, ali i puno više od toga, kao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Modrić je svjestan svog statusa i činjenice da je trenutno i još uvijek nezamjenjiv u Vatrenom dresu, bez obzira na ispadanje od Španjolske njegova karizma je neokrznuta, kao i njegov značaj za reprezentaciju pred kojom se ove jeseni nalazi težak zadatak, kako izboriti plasman na novo veliko natjecanje, na SP u Kataru iduće godine. Modrić je s reprezentacijom započeo kvalifikacije, on će ih, vrlo vjerojatno, i završiti. I nije samo kao igrač izuzetno važan za nacionalnu momčad, naprotiv, puno je više od toga.

Španjolska i Realu bliska Marca postavlja pitanje sudbine Luke Modrića, dakako, oni brane interese Reala, nastupaju iz te pozicije te im je jasno da bi Realu bilo puno lakše kad Luka ”energiju ne bi trošio na reprezentativna okupljanja”. Modrić, podsjetimo, s Kraljevskim klubom ima ugovor do iduće godine, a te se godine igra i Svjetsko prvenstvu, uz želju i nadu brojnih navijača da će svoje posljednje minute u hrvatskom dresu kapetan odigrati na ovom najvećem mogućem natjecanju. Tada bi vrlo je izvjesno došlo do definitivnog rastanka i hrvatska reprezentacija bi izgubila svog najboljeg igrača u povijesti, ali ostale bi upomene, sjećanje na ljeto 2018. i ”Rusiju naših snova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.