Magnus Carlsen postao trostruki svjetski prvak u šahu

U prostorijama Šahovskog kluba i kulturnog centra završeno je svjetsko prvenstvo u brzopoteznom šahu na kojem je sudjelovalo 116 igrača i na kojem je Norvežanin Magnus Carlsen postao trostruki svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije 21 kola po švicarskome sustavu natjecanja, odigrana u tempu od 3 minute po igraču za cijelu partiju i dodatak od dvije sekunde poslije svakog odigranog poteza, uvjerljivo je pobijedio Norvežanin Magnus Carlsen sa čak 17 bodova, pretekavši za cijeli bod najopasnije suparnike – Rusa Jana Nepomniačija i Amerikanca Hikaru Nakamuru. Tom pobjedom Norvežanin je postao jedinstvena ličnost u povijesti šaha – trostruki svjetski prvak u standardnom, ubrzanom i brzopoteznom šahu.

Konačan poredak Svjetskog brzopoteznog prvenstva:

1. Carlsen 17 bodova, 2.-3. Nepomniači i Nakamura po 16, 4. Le Quang 14, 5.-8. Mameđarov, Aronian, Anand i Mamedov po 13,5, 9.-11. Sargissian, Morozevič i Svidler po 13 bodova itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.