(VIDEO) Maksimir pljeskao majstoru: Ovacije na oproštaju Marka Pjace!

Foto: fah

Najbolji nogometaš Hrvatske nogometne lige i najbolji nogometaš Dinama, Marko Pjaca, odigrao je protiv Vardara na Maksimiru u 2. pretkolu Lige prvaka svoju vjerojatno posljednju utakmicu za klub u kojem je stekao nogometno ime, reprezentativni status i koji mu je na kraju krajeva omogućio transfer života i odlazak u kultni talijanski klub Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Oko pet minuta prije kraja utakmice trener Dinama, Zlatko Kranjčar, odlučio je izvesti iz igre Marka Pjacu kako bi čitav stadion dobio priliku zapljeskati igraču koji vjerojatno posljednji puta izlazi iz igre u dresu zagrebačkog kluba. Bio je to sjajan potez Dinamovog trenera, koji očito, kao bivši veliki nogometaš, ima osjećaj za takve stvari.

Foto: fah
Foto: fah

Marko Pjaca na oproštaju od Maksimira zabio je dva pogotka, naravno, oba iz penala, i tako se na najbolji mogući način odužio navijačima koji su ga ispratili dugim i iskrenim pljeskom te skandiranjem. Dinamo je svladao Vardar iz Skopja, uz dosta problema, 3:2, i tako osigurao treće pretkolo Lige prvaka protiv imenjaka iz Tbilisija. Utakmica je na rasporedu već u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Pjaca je rekao kako nije mogao poželjeti bolji oproštaj od Dinama, modrima je poželio puno sreće u nastavku natjecanja, i naravno plasman u Ligu prvaka. Mladi nogometaš “ne bi imao ništa protiv da se Dinamo u Ligi prvaka susretne s klubom u kojem će on igrati”, bolje rečeno Juventusom.

Foto: fah
Foto: fah

Marko Pjaca i u posljednjoj utakmici u dresu Dinama, barem u ovom razdoblju, jer tko zna što život nosi, i što će donijeti u budućnosti, je odigrao onako kako su brojni fanovi zagrebačkog kluba očekivali, kako su od njega navikli. Vrhunski. Iako mu je ovo bila oproštajna utakmica, iako ima tek 21 godinu, Pjaca je zaigrao kao da već deset godina u prvoj momčadi brani boje Dinama. Zadivljuje način na koji je Pjaca pogodio oba jedanaesterca koja su opravdano dosuđena za plavi klub, koncentracija unatoč činjenici da se radilo o oproštaju bila je na razini jednog puno iskusnijeg nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

I ova utakmica protiv Vardara pokazala je koliko Dinamo zapravo gubi odlaskom Pjace. Teško je vjerovati da će Pjacu, barem u ovoj sezoni, netko uspjeti nadoknaditi. Uostalom, zna Juventus za koga je dao 23 milijuna eura. Dinamo je napravio “posao stoljeća”, ali i puno, puno izgubio Pjacinim odlaskom.

Od ZET-a do Milana: Marko Pjaca, skromni dečko iz sportske obitelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.