Mamić pred Sudom BiH odbio izručenje Hrvatskoj: Odluka u roku 24 sata

Foto: snimka zaslona

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić rekao je u petak pred Sudom BiH da posjeduje bosanskohercegovačko državljanstvo, a njegova obrana usprotivila se zahtjevu za izručenjem Hrvatskoj o čemu bi sudsko vijeće odluku trebalo donijeti u roku od 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ročištu, koje je bilo otvoreno za javnost, sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović je upitala Mamića o njegovim osobnim podacima, te je li mu poznato zašto se nalazi pred Sudom BiH. Mamić je rekao da kako mu je trenutačna adresa prebivališta u Tomislavgradu, te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine i da je njegovo zanimanje menadžer u sportu.

Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da njegov klijent ne prihvaća dragovoljno izručenje Hrvatskoj, te se pozvao na činjenicu da ima državljanstvo BiH. Mamić je pak opetovao da je protiv njega pred Županijskim sudom u Osijeku vođen montirani proces, te da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

Ročištu je nazočio i Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića, koji je također nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu pred Sudom u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud Bosne i Hercegovine ima rok od 24 sata za donošenje odluke po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem.

Mamića su jučer priveli pripadnici državne policijske agencije (SIPA), te je noć proveo u pritvoru Suda BiH. Dinamov savjetnik je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.