Mamićev odvjetnik Miljević: ‘Presuda je nezakonita!’

Foto: fah

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević komentirao je presudu svojem branjeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moje mišljenje je da ova presuda ne samo da nije pravična nego je i nezakonita. Ova presuda ne može biti zakonita. Ne znam da li itko od vas zna da sam jutros zatražio da se preotvori rasprava, jer je DORH priopćenjem naložio da se poduzmu radnje izvida kako bi se istražile činjenice je li bilo utjecanja na sud’, kazao je odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević, u Osijeku, nakon izricanja nepravomoćne presude prema kojoj Zdravko Mamić mora u zatvor na 6,5 godina, prenosi n1.

“Najveće tužiteljsko tijelo nalaže izvide da se vidi je li bilo nezakonitog djelovanja na sud, a odluka se izriče, to je po mom mišljenju nezakonito”, rekao je Miljević. Također tvrdi da su u postupku sudjelovali neovlašteni tužitelji. Dodaje da kod od osnovnog kaznenog djela protiv gospodarstva koje je Hrvatska prepisala iz njemačkog zakona, praksa njemačkog vrhovnog suda takva, da ukoliko nema oštećenika i štete, nema ni kaznenog djela.

“Da je bilo po mom naputku i mojim savjetima neki događaji se u recentnoj prošlosti ne bi odvijali za koje smatram da su Mamiću nanijeli više štete nego koristi. Budući da je predosjećao što će se danas desiti, onda on danas nije tu. Po mom savjetu bi inače bio tu”, rekao je Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, osječki Županijski sud izrekao je nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinamo Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem Dinamovu direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. Proglašeni su krivima.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.