Lovre Kalinić uoči početka Svjetskog prvenstva: ‘Možemo daleko, jako daleko’

Foto: fah

Pred vratima je Svjetsko nogometno prvenstvo. Naravno, Hrvatska i na ovaj turnir putuje s velikim očekivanjima te nadanjima navijača koji vjeruju kako je ova generacija Vatrenih baš ona koja će srušiti ili barem dostići rezultat mitske generacije prvih Vatrenih predvođenih Miroslavom Blaževićem iz devedesetih. Nažalost, Hrvatska nije prošla skupinu na Svjetskom prvenstvu još od 1998. godine. Je li Rusija prilika za preokret?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je to prošlost i da ova momčad ima velike izglede za dogurati daleko. Jako daleko”, kazao je pričuvni vratar Vatrenih Lovre Kalinić, a prenosi portal goal.com/hr.

Koliko je to daleko, kako kaže Lovre?

“Svatko bi volio igrati finale i sportski je pokušati, ali ne treba se razmetati velikim najavama. Ja sam uvijek za to da se ide oprezno, po malo, stepenicu po stepenicu. Kako u životu, tako i u sportu. Najprije da svi budemo zdravi, potom da odigramo najbolji turnir što možemo, a za koliko će to biti dovoljno, e to neće ovisiti samo o nama, nešto će se pitati i protivnike.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska igra u skupini s Nigerijom, Argentinom te Islandom. Je li prva utakmica s Nigerijom ujedno i najvažnija? Ako Hrvatska svlada Nigeriju bit će sve lakše te će se put Vatrenima prema osmini finala—

“Na Mundijalu su svi opasni, ne samo Nigerija. Svaki protivnik ima i prednosti i mana. Imam jednog Nigerijca u momčadi, Mosesa Simona (koji je otpao sa SP-a zbog ozljede, nap. a.), kaže da nas se ne boje i da će ići po pobjedu. Lijepo je znati, jer ne pobjedu ćemo ići i mi, ha, ha, ha… Naučio sam ga da se kod nas kaže: ”Pomalo, ne leti…”

Mnogi smatraju da će u grupnoj fazi najopasniji protivnik biti Argentina, predvođena najboljim nogometašem svijeta u ovom trenutku, Lionelom Messijem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od njih barem znamo što možemo očekivati i odakle nam prijeti najveća opasnost. Suvišno je govoriti o igračima poput Messija, Higuaina, Dybale, Aguera… Ali ima i nas, nismo ni mi baš za baciti. Protiv njih igramo u drugom kolu, vidjet ćemo što će i nama i njima odgovarati… Realno, Hrvatska i Argentina su favoriti za proći grupu, a onda što bude. Moraš kasnije imati i malo sreće, mora ti se otvoriti, kao što se otvorilo Portugalu na EP. Nas je skupo stajao jedan nesretan trenutak, njih nije i postali su europski prvaci. Bit je da mi budemo pravi, a onda je sve drugo nevažno.”

Jesu li odnosi u svlačionici idealni, ili ipak nisu, s obzirom na brojna medijska nagađanja?

“Što se tiče nas unutar grupe, atmosfera je super, stvarno nema nikakvih problema. Naravno da je svima žao što nije tako i oko nas, ali mi tu ne možemo previše napraviti. Jedino što možemo je igrati najbolje što znamo i možemo. Mi želimo usrećiti sebe, svoje obitelji, prijatelje, cijeli hrvatski narod… Meni je velika čast i ponos igrati za domovinu, za reprezentaciju, a ostalo… Žalosno je da je takva situacija, da je veliko nezadovoljstvo među navijačima, volio bih da imamo lijepu podršku, da bude puno naših navijača…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je Lovre Kalinić i pozitivne poruke koje je slao izbornik Zlatko Dalić?

“O izborniku ne treba trošiti riječi. Dovoljno je reći da me po prvi put od kad sam u reprezentaciji izbornik nazvao na telefon. I to ne jednom, nego me zvao redovito. Zanimalo ga je sve, i kako sam, i kao branim, i što mislim o nekim stvarima…. Osobno, meni jako godi taj njegov prijateljski pristup, a koliko čujem i ostalim igračima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.