Mančesterski derbi, Olić protiv Perišića, Rakitić se ‘vraća’ u Sevillu

Foto: fah

Ovaj vikend ne obiluje nešto pretjerano gradskim derbijima, ali svakako možete pogledati neke od nogometnih poslastica koje su na rasporedu u ligama ‘Petice’ u subotu i nedjelju. Mančesterski derbi jedini je gradski derbi koji ovog vikenda privlači pozornost te ćemo vam njega posebno najaviti u nedjelju. Do tada pročitajte u nastavku teksta tko se sve susreće u najatraktivnijim ligama širom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premiership

Dvoboj koji garantira ofenzivan nogomet je onaj između velškog Swansea i Evertona. U ‘vrijeme ručka’ (13.45h) zahuktali Everton pokušat će doći do svoje četvrte pobjede u nizu, no to im neće biti ni malo lako jer je Liberty stadion teško osvojiva tvrđava ove sezone (u 16 utakmica samo 4 poraza). Southampton dočekuje Hull našeg Nikice Jelavića, koji je u katastrofalnoj formi. Gosti su bez pobjede u zadnjih pet utakmica, a ‘Sveci’ se planiraju s nova tri boda vratiti u igru za Europu.

nikica jelavic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić ide u goste kod WBA gdje će s Leicesterom pokušati uhvatiti bodove spasa, Arsenal gostuje kod Burnleyja, koji je dobro namučio i savladao Manchester City prije dva kola. Wengerov stroj se zahuktao i čini se kako bi ovdje mogli s lakoćom uzeti puni plijen za razliku od Građana. Chelsea gostuje u malom gradskom derbiju kod QPR-a za koji povremeno nastupa i naš Niko Kranjčar.  Čini nam se kako će Rangersi i u ovom kolu ostati bez bodova.

Primera

Ronaldu je poništen žuti karton i Carlo Ancelotti imat će svog najboljeg igrača u subotnjem dvoboju protiv Eibara. Luka se potpuno oporavio, ali mu talijanski strateg dozira minutažu kako ga ne bi previše opteretio nakon rehabilitacije. Osim Luke, u početnih 11 trebao bi se naći i Ivan Rakitić koji će zaigrati za Barcelonu protiv svog starog kluba, Seville. Iako je prešao u ‘ponos Katalonije’, mediji vjeruju kako će ‘Raketa’ biti dočekan dostojno nekadašnjeg kapetana Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAIN SOCCER JOAN GAMPER TROPHY
Mandžukić se bori za mjesto u napadu, ali Simeone kao da u zadnje vrijeme preferira Torresa na njegovoj poziciji. Griezmann je standardan, a naš “Super Mario” mora smiriti bubice u glavi ako ponovo misli predvoditi napad Atletica. Almeria i Granada odmjerit će snage u derbiju začelja i tko izgubit u ovom susretu vjerojatno će biti putnik u Segundu na kraju sezone. Elche za koji standardno dobro igra Mario Pašalić ide u goste kod Cordobe, koja 11 utakmica ne zna za pobjedu u prvenstvu.

Bundesliga

HSV iz kola u kolo tone sve dublje i dublje, a pomoći im ne može ni Ivica Olić, koliko god se on trudio i trčao. Wolfsburg je drugi na tablici, istina s deset bodova manje od Bayerna, no opet čvrsto drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka i ne planiraju prosipati bodove, pogotovo ne kod momčadi koje se bore za ostanak. De Bruyne, Bas Dost i naš Ivan Perišić ne bi trebali imati većih problema u ovom susretu. U koliko HSV slavi na svom terenu, približili bi se Freiburgu, Hannoveru i Kolnu koji su im najbliži suparnici u borbi za ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Borussia Moenchengladbach nalazi se na sjajnom trećem mjestu, dok im je imenjakinja iz Dortmunda trenutno na  desetoj poziciji i još uvijek čeka svoju desetu ovosezonsku pobjedu u Bundesligi. Pred Kloppom su važni dvoboji u Kupu gdje igraju protiv Bayerna, no i prvenstvo još nije gotovo i sve dok mogu popraviti plasman, žuto-crni planiraju se boriti za bodove.

Serie A

Parma grca u dugovima, no njezini igrači izgaraju na terenu kao kontra-produkt stanja u nekada velikom klubu s Apenina. U ovom kolu dočekuju Staru Damu iz Torina, klub uz koji ih veže puno toga, uglavnom igračkih transfera i novca koji više nemaju. Juventus je očito bez konkurencije u Italiji, a s novom pobjedom napravili bi veliki korak k naslovu i ove sezone.

ITALY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Derbi kola igra se u Napulju gdje momčad Rafe Beniteza dočekuje Fiorentinu na San Paolu. Strinić možda i zaigra za Napoli, ali Fiorentinu je teško zamisliti ove sezone bez Milana Badelja u srcu veznog reda. Obje momčadi igraju napadački i postižu dosta pogodaka, tako da bi ovdje mogli vidjeti pravu nogometnu poslasticu. Inter za koji nastupaju Mateo Kovačić i Marcelo Brozović gostuje kod Verone, a Manciniju će najviše problema zadavati dvojac Luca Toni i Javier Saviola, par veterana koji i dalje igraju kvalitetan nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligue One

Monaco je svoju utakmicu već odigrao, Subašić je sačuvao mrežu, a klub iz Kneževine opet je slavio. Rekli bismo ništa novo kod njih. Ostatak kola igra se u nedjelju, a vrijedi izdvojiti dva dvoboja. Lens i Lorient bore se za ostanak u prvoligaškom društvu, njihova utakmica klasični je derbi začelja. U vrhu najviše atrakcije nudi dvoboj Bordeauxa i Marseillea koji se bore za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.