Manchester slavio na Anfieldu; Gerrard ‘pocrvenio’ nakon 45 sekundi

U najvećem engleskom derbiju između Liverpoola i Manchester Uniteda odigranom danas popodne na Anfieldu slavili su igrači Louisa van Gaala s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za United postigao je sjajni španjolski veznjak Juan Mata. Dok je pogodak utjehe za domaće postigao Daniel Sturridge. Treba dodati kako je Wayne Rooney propustio realizirati jedanaesterac, koji je pred sam kraj utakmice izborio Danny Blind.

Manchester United bolje je otvorio utakmicu. Van Gaal postavio je momčad u formaciji 4-5-1 gdje je Rooney igrao usamljenog napadača, a na krilima su zaigrali Young i Mata. Gusta i pokretljiva sredina terena uštopala je Liverpoolove veznjake i bekove, dok su Smalling i Jones bez problema zatvarali usamljenog Sturridgea u vrhu napada Liverpoola.

Terensku nadmoć i veći posjed lopte United je iskoristio u 14. minuti, kad je Herrera sjajno uposlio Matu na desnoj strani, koji ulazi u šesnaesterac i rutinski pogađa pored Mignoleta. Primljeni pogodak uzdrmao je Rodgersove trupe, koji su nekoliko minuta tražili povratak u igru. Nakon 15 minuta Liverpool je povezao konce igre te je opasno zaprijetio prema De Gei, no vratar United ostao je nesavladan i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću ‘Crvenih vragova’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice menadžer Liverpoola Brendan Rodgers povlači s terena Lallanu, a u vatru ubacuje iskusnog kapetana Stevena Gerrarda. Nakon samo 45 sekundi igre, miljenik Kopa zarađuje direktni crveni karton, nakon što je namjerno nagazio Andera Herreru, dok je ovaj ležao na travnjaku.

S igračem manje United još lakše dolazi u situacije pred Liverpoolovima vratima. Jednu takvu situaciju u pogodak je pretvorio Juan Mata, pogodivši bočnim ‘škaricama’ za 2:0 u 59. minuti. Nakon toga Liverpool je krenuo na ‘sve ili ništa’, ali brojni pokušaji završavali su pred kaznenim prostorom Manchestera.

Liverpool je nastavio pritiskati, a u igru je ušao i Mario Balotelli, koji je također vrlo brzo zaradio žuti karton. Nadu u povratak vratio je Sturridge, pogodivši za 1:2 deset minuta nakon Matinih ‘škarica’, ali snage za nešto više nisu imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Louisa van Gaala mogla je i uvjerljivije napustiti Anfield, no Rooney nije uspio realizirati kazneni udarac koji je izborio Blind. Da je u tome uspio, bio bi to njegov prvi pogodak na Anfieldu nakon deset godina.

S ovom pobjedom United je pobjegao Liverpoolu na pet bodova prednosti kad je u pitanju njihova međusobna utrka za mjestom u Ligi prvaka. Još važnije za van Gaala je činjenica kako im Arsenal bježi samo jedan bod, a gradski rival City dva boda. Navijače Manchester Uniteda sigurno veseli spoznaja da su ostvarili dva jako važna rezultata u dvije teške utakmice za redom, savladavši Tottenham i Liverpool. Možda je to naznaka kako se metode ‘Željeznog Tulipana’ ipak počinju isplaćivati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.