Mandžukićev Bayern slavio protiv Arsenala

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je na stadionu Emirates pobijedio Arsenal 2-0 i načinio veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu u kojem su Mesut Ozil u osmoj i David Alaba u 38. minuti promašili jedanaesterce, a Arsenal od 37. minute igrao bez s igračem manje, golove za Bavarce zabili su Toni Koroos u 54. minuti, te Thomas Muller u 88. minuti.

Arsenal i Bayern su i prije godinu igrali u osmini finala LP. Bayern je u prvom dvoboju na Emiratesu slavio 3-1, a Mandžukić je zabio treći gol za Bavarce. U uzvratu je Arsenal slavio 2-0, ali ispao zbog manje postignutih pogodaka u gostima.

Zanimljivo, za Bayernovog stratega Pepea Guardiolu bila je ovo prva pobjeda u Londonu protiv Arsenala u tri susreta. Dva puta je gostovao s Barcelonom i nijednom nije pobijedio – 2010. u četvrtfinalu (2-2), a godinu kasnije u osmini finala (1-2). No, oba puta je Barca prošla dalje nakon uzvrata na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je furiozno ušao u susret i u prvih deset minuta imao je tri sjajne prilike. U petoj minuti mladi francuski napadač Yaya Sanogo je odlično pucao iz blizine, međutim Manuel Neuer je bio spreman. Uslijedio je pokušaj Santi Cazorle, a zatim je u osmoj minuti Mesut Ozil izborio jedanaesterac. Njemački reprezentativac je sam izveo najstrožnu kaznu, ali je Neuer fantastično reagirao. Europskog prvaka u prvih pola sata nije bilo nigdje, no jedan ‘bljesak’ je doveo Bavarce u dobitnu poziciju. Toni Kroos je u 37. minuti sjajnom asistencijom uposlio Arjena Robbena koji je izbio sam ispred Wojciecha Szczesnyja nakon čega ga je poljski vratar oborio. Talijanski sudac Nicola Rizzoli dosudio je kazneni udarac, ali i isključio vratar ‘topnika’. Veliku priliku zapucao je David Alaba pogodivši vratnicu.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić od prve minute je bio u sastavu njemačkog prvaka, no nije se previše iskazao. U prvom dijelu imao je jednu priliku, no umjesto udarca pokušao je ‘slomiti’ suparničkog braniča i na koncu izgubio loptu. U samoj završnici prvog dijela hrvatski napadač je dobio žuti karton.

S igračem više Bayern je u nastavku susreta pritisnuo domaćina i u 54. minuti je došao do prednosti. Lahm je gurnuo ‘rolicu’ Kroosu koji je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio rašlje. Uslijedile su prilike Robbena i Goetzea, no nije bilo promjene rezultata. U 64. minuti Mandžukić je napustio teren, a umjesto njega Guardiola je uveo Thomasa Mullera koji je u samoj završnici utakmice potvrdio pobjedu europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je na domaćen terenu poražen protiv madridskog Atletica 0-1 (Diego Costa, 83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.