Manuel Neuer junak novog europskog prvaka Bayerna: Ne samo da odlično pjeva nego i jednako tako odlično brani…

Foto: fah

Nogometaši Bayerna, kako smo već pisali, pobjedom protiv pariškog PSG-a zasluženo su u Lisabonu osvojili svoj šesti naslov prvaka Europe. Za njemačku momčad u drugom dijelu drugog poluvremena igrao je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je tako postao još jedan Hrvat u nizu posljednjih godina koji se okitio naslovom europskog prvaka. Prošle je to godine uspjelo Dejanu Lovrenu s Liverpoolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka velike pobjede Bayerna svakako je čudesni golman spomenutog kluba i njemačke reprezentacije Manuel Neuer. Naime, Neuer je u više navrata zaustavio napadače PSG-a i doveo ih do ”ludila”. Nije stoga čudno kada ga Nijemci smatraju najboljim golmanom na svijetu, a Hrvati najboljim pjevačem među golmanima.

Primjerice. svoju klasu Neuer je večeras pokazao i prilikom udarca Marquinhosa. Svi su već vidjeli loptu u mreži. Bio je to zicer za Brazilca, ali tu je Neuer. Obranio je u Neymaru, Mbappeu…

Dakle, još jednom i redom pokušavali su Parižani iznenaditi Bayern u prvom poluvremenu i uzvratiti im visokim presingom. Prijetili su preko Neymara, ali u dva je navrata kao pobjednik iz tog dvoboja izašao Manuel Neuer, kao i pred sam kraj poluvremena kad je Kylian Mbappé odličnu priliku realizirao tako da je loptu poslao pravo u njemačkog čuvara mreže. Pravi golman uvijek se zna postaviti na pravom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Manuel Neuer iz godine u godinu ljetuje na hrvatskoj obali i ne samo da sjajno brani, što smo vidjeli večeras, nego i odlično pjeva, a u što smo se mogli uvjeriti ovog ljeta kada je s prijateljima na našoj obali zapjevao jednu od najljepših hrvatskih domoljubnih pjesama ”Lijepa li si” od Marka Perkovića Thompsona.

Inače, ključni trenutak utakmice zbio se u 57. minuti kad je Joshua Kimmich precizno pogodio Kingsleyja Comana u glavu, a ovaj je loptu pospremio u mrežu vratara francuske momčadi.

Što je sve Neuer obranio pogledajte O V D J E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.