Maradona o Engleskoj, Hrvatskoj, Portugalu: ‘Bilo je lijepo dok je trajalo’

Foto: Fah

Kontroverzni, ali i jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, Diego Armando Maradona, ponovno je izazvao pažnju svjetske nogometne javnosti svojom kolumnom za The Times of India.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u kolumni se bivši argentinski reprezentativac bavio ispadanjem Engleske s Europskog prvenstva, što mnogi smatraju najvećom senzacijom Eura. Maradona je najavio i četvrtfinale između Poljske i Portugala, koji je u osmini finala sretno izbacio Hrvatsku. Diego vrlo dobro poznaje englesku reprezentaciju, 1986. godine u četvrtfinlu SP-a u Meksiku dao im je gol – rukom.

Naime, Maradona smatra da je samo jedna momčad u četvrtfinalu Eura iznenađenje, cilja na Island koji je, kako piše, Engleze učinio smiješnima. “Englezi su besciljno lutali, trčali okolo po terenu, bez smisla. Engleska je i dalje precijenjena momčad, bez talenta i čvrstine. Ipak smatram da Island ne može iznenaditi domaćina Francusku”, piše “Mali zeleni.”

Zanimljivo razmišljanje Maradona ima o Portugalu i načinu na koji su Portugalci pobijedili Hrvatsku, ali i o četvrtfinalu Poljske i Ronaldove reprezentacije, na neki način može se zaključiti da Maradona tvrdi kako je Portugal favorit, iako to nije eksplicitno napisao, s druge strane Poljsku uspoređuje s Hrvatskom. “Poljska je tipična europska momčad koja se ne predaje tako lako, jedini gol koji je primila na Euru bio je škaricama sa 16 metara, a čvrsta obrana nije im jedina snaga”, tvrdi Maradona, i dodaje: “Izbornik Adam Nawalka ne boji se staviti dvojicu napadača Lewandowskog i Milika, iako Robertov izostanak golova u nokaut fazi može biti skup. Obje su momčadi jake u kontrama, a Portugal je protiv Hrvatske pokazao da zna taktički odigrati dobro i neutralizirati suparnika.” Maradona smatra da je Cristiano Ronaldo skoro 120 minuta bio bezopasan, a onda je uputio ključni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali i portugalskog izbornika, Fernanda Santosa. “Santos je lukavo zgusnuo sredinu i zatvorio se, tako da Hrvati nisu imali prostora. Dok je otraga Pepe odradio posao. Portugal bi se istog plana trebao držati i protiv Poljske, jer i Poljaci vole igrati na kontre. I Renato Sanches može biti važan igrač, njegova brzina je korisna, uz Ronalda i Nanija naprijed.”

Diego Maradona oprostio se i od velike španjolske reprezentacije, čiji je pad počeo već u Brazilu na Svjetskom prvenstvu. “Bilo ih gledati lijepo dok je trajalo.” Malo je tko zadnjih godina dominirao svjetskim i europskim nogometom kao što je to uspjelo Furiji Vincentea del Bosquea od 2008. do 2014. godine, kada su počeli tonuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.