Maradonina simulacija života: ‘Diego sahranjen bez srca’

epa08841524 (FILE) - Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona kisses the Mexico 1986 Soccer World Cup trophy in Buenos Aires, Argentina (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA/DyN ARGENTINA OUT - B/W ONLY *** Local Caption *** 00174793

Neki mediji skloni su pretjerivanju u gotovo svim situacijama, pa tako, naravno, i kad je u pitanju odlazak po mnogima najboljeg nogometaša svih vremena, Diega Armanda Maradone, koji je prije nekoliko dana preminuo u 61. godini života.  Ni u odlasku genijalnog nogometaša kod dijela medija nema dostojanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao je ”Mali zeleni” prerano ponajviše zbog načina života koji je vodio, to zapravo i nije bio život, bila je to više simulacija života, životarenje nakon što je ”objesio kopačke o klin”, u paklu droge nitko ne može reći da živi životom kakav bi svakome poželio.

Bez dvojbe Diego je bio i ostat će neprežaljena nogometna veličina, Svjetsko prvenstvu u Meksiku 1986. njegovo je životno djelo… No je li Diego ujedno bio i ljudska veličina, a poslije susreta s brojnim diktatorima, prijateljevanja s njima, poslije činjenice da se i dan danas javljaju mladi ljudi koji tvrde kako su njegova nikad priznata djeca? Treba li uopće nakon svega razvlačiti na takav način Maradonu, s obzirom da se više i ne može braniti, a ipak je sa svojom Argentinom došao u jednim dijelom okupiranu Hrvatsku 1994. te je odigrao na Maksimiru protiv Vatrenih (0:0) prijateljsku utakmicu kada najveće zvijezde svjetskog nogometa nije baš s oduševljenjem dolazile u našu ratom i velikosrpskom agresijom opustošenu domovinu?

Nakon odlaska Maradone, koji po mnogima, a s obzirom na sve, nije neočekivan, pojavile su se brojne nevjerojatne i one malo vjerojatnije priče. Naime, na kraju je Diega izdalo ono čega je u najboljim svojim danima, sredinom osamdesetih, imao u izobilju, vlastito srce. Cijeli svijet piše o Maradoni, posljedicama smrti, njegovoj sahrani, ali i tužnim prizorima na svim kontinentima. Argentinski list Clarin tako piše da je ”Mali zeleni” sahranjen bez srca te da je ovaj potez napravljen nakon što su liječnici primijetili tijekom obdukcije da je Maradonino srce veće od normalnog, pa je u dogovoru s obitelji njegovo srce poslano na dodatna ispitivanja. Obdukcija je, a kako smo već pisali, pokazala da je uzrok smrti edem pluća zbog čega je došlo do zastoja srca. Nadalje, utvrđeno je kako je kod Maradone srce bilo povećano i slabo te da je teže pumpalo krv u ostatak tijela i da za Diega nije bilo spasa, koliko god se liječnici trudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.