Marca: Kovačić je Modrićev štitonoša i hrvatska “lokomotiva”

epa09294095 Mateo Kovacic (R) of Croatia in action against Scott McTominay of Scotland during the UEFA EURO 2020 group D preliminary round soccer match between Croatia and Scotland in Glasgow, Britain, 22 June 2021. EPA/Robert Perry / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Španjolska Marca ističe u velikom članku danas Matea Kovačića kao jednog od ključnih igrača hrvatske reprezentacije na ovom Euru, podsjećajući da je na prošlom velikom turniru, Svjetskom prvenstvu u Rusiji, imao samo epizodnu ulogu među Vatrenima, kao i u svom tadašnjem klubu Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mateo Kovačić teško da je bio glavni junak hrvatske momčadi koja je stigla do finala Svjetskog prvenstva. S 24 godine i tri osvojene Lige prvaka status rezerve u Real Madridu nije mu dopustio više od sporedne uloge u reprezentaciji. Upravo sjednje na klupi u rusiji natjeralo ga je da razmisli o sebi i svojoj karijeri i budućnosti te odluči napustit Real Madrid. “Moram igrati više, vrijeme je za odlazak”, rekao je u intervjuu za Marcu, piše madridski list te nastavlja:

– Tri godine kasnije vrijeme je pokazalo da je Kovačić donio dobru odluku, od rezerve u klubu i reprezentaciji postao je ključni igrač i u novom klubu Chelseaju i u reprezentaciji Hrvatske. Sada je dodao u svoj riznicu i četvrtu Ligu prvaka, ali je ovog puta, za razliku od prve tri u Realu, bio važan član Chelseaja u pohodu na nju.

Ističe njegovu važnu ulogu u Vatrenima u prve tri utakmcie na Euru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je hrvatski nogometaš koji je najviše pretrčao na Euru, ima iza sebe 29,8 pretrčanih kilometara tijekom grupne faze, u kojoj nije igrao samo 12 minuta. Nezamjenjiv je prvotimac i ključni igrač u fazi građenja igre. On je Modrićev “štitonoša” na sredini terena, lokomotiva momčadi, nogometaš koji svim suigračima pomaže bez obzira imao loptu u nogama ili ne. Kad je riječ o obrani, prvi kreće u presing i podmetne nogu tamo gdje je opasno, a kada dođe do lopte, zahvaljujući svojoj brzini i vještini, brzo je iznosi. Njegova probojnost i vertikalnost, osobine po kojima je ostao u sjećanju i iz dana u Realu, sada su još istaknutije, zaključuje Marca te dodaje i kako ga jako puno hvali sadašnji trener u londonskom klubu Thomas Tuchel, koji je najzaslužniji za “Kovin” igrački preporod, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.