Marca ponovno hvali Modrića: ‘Luka stalno igra veličanstveno’

epa08880531 Real Madrid's midfielder LuKa Modric (L) vies for the ball with Atletico Madrid's midfielder Yannick Carrasco (R) during the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, central Spain, 12 December 2020. EPA/Chema Moya

Nogometaši Reala svladali su u sklopu 12. kola španjolske lige u gradskom derbiju Atletico Madrid 2:0. I ponovno je Real pokazao da je najbolji kad je najvažnije, pobjedom u derbiju izabranici Zinedine Zidanea najavili su na najbolji mogući način izlazak iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih igrača u ovom derbiju bio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, o čijoj je igri Realu sklona Marca ponovno pisala hvalospjeve. Luka je doista srce i mozak ovog Reala, igra sjajno i to u kontinuitetu.

“Predstave kao što je ova su krik upravi Reala da mu produlji ugovor”, navodi se u članku Marce, kojim se apelira na čelništvo kraljevskog kluba da konačno sjajnom Hrvati ponudi produžetak ugovora, budući kako Modrić želi u Realu i završiti bogatu karijeru.

Naime, u članku Marce novinari i čitatelji boljim od Modrića proglasili su tek Realovog Lucasa Vazqueza, dok o Modriću pišu: “Autoritativnom igrom pokazao je svoju klasu. Nije to bilo remek-djelo kao protiv Gladbacha, ali u svakom slučaju Modrić je potpisao još jednu sjajnu partiju. Predstave kao što je ova su krik upravi Reala da mu produlji ugovor. Modrić stalno igra veličanstveno!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Marca i dalje na nekoliko mjesta valorizira nemjerljiv doprinos Luke Modrića novoj pobjedi Reala, koji sve sigurnije i sve uvjerljivije izlazi iz krize, što se, primjerice, za Barcelonu ne bi moglo reći.

“Modrić je s Kroosom kontrolirao igru na sredini terena i tako Realu donio pobjedu protiv vodeće momčadi prvenstva. Modrić je savršeno iskoristio prostor koji je dobivao od igrača Atletica. Hrvat je uvijek bio tamo gdje je najpotrebnije, davao podršku u obrani i perfektno dijelio lopte u napadu”, piše Marca te tvrde kako je Luka izluđivao Simeonea zbog opuštenog načina igre zbog čega je u sredini terena stvarao višak prostora. Luka je velike probleme Simeoneu radio i na lijevoj strani obrane s obzirom da se stalno priključivao Carvajalu i Vazquezu na Realovoj desnoj strani.

“Zato je Simeone u prvom dijelu govorio Carrascu da više pomaže obrani na toj strani, a na poluvremenu je zamijenio njega te umjesto veznjaka Herrere uveo Lodija kako bi neutralizirao opasnost od Modrića na boku”, navodi Marca u svojim hvalospjevima na račun najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.