Marić nakon prospavane noći: Dali smo sve od sebe, zadnji atom snage

marino marić
Foto: fah

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon prospavane noći i poraza od Danske već se okreće sljedećem izazovu, a to je Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam toliko umoran, vidjet ćemo koliko je utakmica ostavila ostavila traga na dečkima, treba sad biti lukav i regenerirati ih, malo se dotaknuti taktike i složiti recept za Island, rekao je Horvat.

Dvoboj s Islandom igra se u ponedjeljak od 15.30 sati u Budimpešti.

– Nema puno vremena za tugovanje, sigurno da smo tužni jer smo izgubili i ostali bez mogućnosti borbe za polufinale. Znamo da je Island agresivna i borbena reprezentacija koja će tražiti da damo najbolje od nas. Vjerujem da ćemo moći ponoviti izdanje od jučer, rekao je izbornik pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imaju jako dobru obranu, dobru u kontaktu, rade puno prekida pa onda iz obrane vuku prema naprijed. Većinu napada završavaju s desne strane.

Najbolji strijelac protiv Danske, Marino Marić još je jedanput ponovio da su ponosni na borbu i otpor koji su pružili svjetskim prvacima.

– Izgubili smo, nema razloga za veliku sreću, ali možemo reći da smo uzdignute glave otišli nakon meča s Danskom. Dali smo sve od sebe, zadnji atom snage, potrudili smo da to bude bolje, odlučili su detalji, pokušali smo se vratiti, ali oni su rutinirano odigrali 7 na 6. Napravili su demonstraciju te igre, dali smo sve, ali to je taj rukomet. Morate dati i 10 posto više da bi oštetili te Dance. Ostaje žal zbog rezultata, ali odigrali smo muški utakmicu, dobra je energija usprkos porazu, rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika.

– Island ima mlade igrače koji igraju po Bundesligi, igraju Ligu prvaka i sad su došli do izražaja. I taj njihov B sastav je jedna vrhunska ekipa. Uživaju i nemaju teret rezultata, vidjeli smo to kako je protiv Francuske izgledalo, zaključio je Marić, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.