Marija Uglešić donijela brončanu medalju na juniorskom SP-u

Foto: PR

Prvog dana Svjetskog juniorskog tekvondo prvenstva, koje je u korejskom gradu Chuncheonu okupilo više od 900 boraca iz cijelog svijeta, Hrvatska je osvojila prvu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruna prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u tekvondou je brončana medalja Marije Uglešić (TK Marjan) u kategoriji do 59 kg.

Na putu do medalje Uglešić je pobijedila predstavnic Velike Britanije (Avu Bet – 2:0), Jordana (Fadiu Khifran – 2:1) te Italije (Antheu Mangione – 2:0). U polufinalu je pobjedu odnijela Iranka Aynaz Nasiri i to tek u trećoj rundi s neriješenim rezultatom 7:7 i težinskom prednosti bodova.

Podsjetimo, u slučaju neriješenog rezultata na kraju runde, određeni udarci poput onih iz okreta ili u glavu donose prednost nad protivnikom ukoliko ih nema ili ih ima manji broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su nastupili i Ozana Radić (TK Champion) i Niko Reinić (TK Activ).

Radić je u kategoriji do 52 kg nakon dvije pobjede nad predstavnicama Švicarske i Omana, na put do medalje stala Kineskinja Yinuo Xu u četvrtfinalu. Niko Reinić je u kategoriji do 63 kg u prvom kolu, usprkos velikoj želji i trudu, izgubio od Nijemca Asiana Eymena Cavusmana.

Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.