Marin Čilić lakoćom do polufinala velikog turnira u Baselu, za finale protiv Mische Zvereva

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu nakon što je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 6-3, 6-3 za sat i pet minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je do sedme pobjede u osmom dvoboju protiv Granollersa stigao i lakše od očekivanog. Suparniku tijekom čitavog dvoboja nije dopustio da na njegov servis dođe niti do izjednačenja iako je imao samo 49 posto ubačenog prvog servisa, dok je on stalno prijetio “breakom”.

Za osvajanje prvoga seta Čiliću je dovoljan bio jedan “break” kojega je ostvario odmah u drugoj igri, da bi potom sigurnom igrom na svom početnom udarcu stigao do 6-3 u toj dionici igre.

Foto: fah
Foto: fah

I drugi set Čilić je započeo kao prvi oduzevši Granollersu njegov prvi servis-gem, a svoju je dominaciju potvrdio još jednim “breakom” za konačnih 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilićev suparnik u polufinalu bit će njemački tenisač Mischa Zverev, trenutačno 72. igrač svijeta, koji je iznenađujuće u četvrtfinalu svladao prvog nositelja i trenutačno trećeg igrača svijeta Švicarca Stana Wawrinku sa 6-2, 5-7, 6-1.

U drugom polufinalu sastat će se Japanac Kei Nishikori, koji je u četvrtfinalu svladao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 7-5, 6-4, te Luksemburžanin Gilles Muller koji je nadigrao još jednog Argentinca Federica Delbonisa sa 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3).

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Mischa Zverev (Njem) – Stan Wawrinka (Švi/1) 6-2, 5-7, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ (HRV/4) – Marcel Granollers (Špa) 6-3, 6-3

Kei Nishikori (Jap/3) – Juan Martin Del Potro (Arg) 7-5, 6-4

Gilles Muller (Luk) – Federico Delbonis (Arg) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.