Marin Pongračić: ‘Konačan mi je cilj – Barcelona’

epa07035738 Salzburg's Marin Pongracic (R) in action against Leipzig's Jean-Kevin Augustin during the UEFA Europa League Group B soccer match between RB Leipzig and FC Salzburg in Leipzig, Germany, 20 September 2018. EPA/FILIP SINGER

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić u velikom je intervjuu za Sportske novosti najavio kandidaturu za dres hrvatske reprezentacije, a u zanimljivom dijalogu otkriva i kakve su mu krajnje klupske ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li imali idola?
– Jesam, veliki idol bio mi je Zlatan Ibrahimović, isto tako i Ronaldhinho. Godinama već obožavam Mesija. Navijam za Barcelonu. Od naših najprije bih spomenuo Modrića, iako ne mogu reći baš da mi je on uzor. Moji su idoli Zlatan, Ronaldinho i Messi.

Ofenzivci.
– Taj afinitet je u meni, zato sam i igrao u vezi. A onda je jednog dana došao jedan trener i rekao: “Vidim te kao stopera.” U tom času pao mi je mrak na oči. I ostao sam stoper…

U kojem klubu se to dogodilo?
– U Bayernu. Tada sam imao 15 godina. Novi je trener stigao, mislio sam da se zeza kad je rekao da ću biti stoper. Kad ono, stvarno me premjestio u obranu. Ah, dobro, ima i gorih stvari od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste iz Bayerna otišli u Ingolstadt?
– Nisam bio zadovoljan minutažom. U ekipi je bilo puno talenata. Nisam se baš dobro slagao s trenerom, zato sam otišao u Ingolstadt koji je tada bio u istoj ligi. Rekli su mi da ću biti glavi stoper, da ću stalno igrati, to mi je bilo bitnije nego da budem u Bayernu. Nisam se pokajao.

Konačan cilj je, po simpatijama, Barcelona?
– Da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.