Mario Ančić nakon dugo vremena o svom pogledu na tenis i finale Davis Cupa

Foto: snimka zaslona

Mario Ančić u razgovori za Sportske novosti progovorio je nakon nekoliko godina od objave kraja karijere 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planira li doći u Lille?

“Planiram doći na finale, da. Kako sad stvari stoje, na sva tri dana. Bio sam i prije dvije godine u Areni. Znam da će i Ljubo i Goran biti tamo pa jedva čekam da se okupimo i da dečkima damo podršku. Davis Cup je natjecanje koje veže tenisače. Kad se sjetim naših godina, pogotovo 2005., to su trenuci ispunjeni srećom i ponosom, nešto posebno što ćemo dijeliti cijeli život”, rekao je.

“Favoriti smo. I Čilić i Ćorić imali su odličnu sezonu, a u parovima nikad nismo bili jači. S razlogom su puni samopouzdanja. Marin je već prošao puno ovakvih situacija, iskusan je top-igrač i šampion. Borna više ne ulazi u kategoriju mladih igrača, nego onih koji su nadomak Top 10. On je za svoje godine odradio već jako puno teških mečeva, igrao je na 2-2 u setovima, osvajao važne bodove u Davis Cupu. Par će biti vrhunski, kakvu god kombinaciju Krajan složi. Dovoljno smo iskusni i kvalitetni da budemo prvaci. Jedina prednost Francuza je što igraju kod kuće i što su birali podlogu, ali ne vjerujem da time mogu kompenzirati razliku u kvaliteti”, smatra Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vidi sezonu koja tek dolazi?

“Nole je već neko vrijeme u naletu i vjerujem da će se tako nastaviti. Njegovi argumenti trenutno su daleko najčvršći, ali opet, nikad ne možete znati kad će se dogoditi pad, kao što se njemu dogodio prošle i početkom ove godine. Nadal će se sigurno vratiti svježiji, a Federer će uzeti dovoljno vremena za pripreme i preskočiti zemljanu sezonu. I mladi sve više prijete, tenis nije sport u kojem možete živjeti od starih zasluga. Zverev je već u vrhu, Ćorić, Hačanov, Tsitsipas, Shapovalov… Kroz godinu, dvije će svi oni ili većina biti standardni Top 10 igrači. Sad je očito da je smjena generacija počela. Došao je novi val, mladi lavovi koji će tenisu dati svježu krv”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.