Site icon narod.hr

Mario Vušković žalio se na presudu CAS-a Saveznom sudu u Švicarskoj

Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometaš Mario Vušković uložio je žalbu švicarskom Saveznom sudu na četverogodišnju zabranu bavljenja nogometom zbog pozitivnog dopinškog nalaza, objavili su u četvrtak njemački mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnici Hamburger Abendblatt i Bild objavili su da su Vuškovićevi odvjetnici sudu predali relevantne dokumente.

Vuškoviću je prvotnu dvogodišnju suspenziju, izrečenu od strane Njemačkog nogometnog saveza (DFB), Sportski arbitražni sud (CAS) u kolovozu udvostručio u žalbenom postupku, u kojem je hrvatski nogometaš tražio poništenje, a Njemačka antidopinška agencija (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) su tražile povećanje kazne na četverogodišnje razdoblje.

> HSV Vuškoviću ponudio ugovor nakon što mu istekne suspenzija

Na presude CAS-a sa sjedištem u Švicarskoj moguće je uložiti žalbu samo Saveznom sudu koji, međutim, razmatra samo proceduralna pitanja, a ne bavi se materijom zbog koje je postupak pokrenut. Zbog toga je malo vjerojatno da će presuda biti povoljna za 22-godišnjeg hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vuškovićevom uzorku je 2022., dok je igrao za njemačkog drugoligaša HSV, pronađena zabranjena tvar EPO, koja se koristi za povećanje broja crvenih krvnih zrnaca.

Tijekom cijelog procesa Vušković je tvrdio da nije počinio prekršaj zbog kojeg je kažnjen.

Vuškovićev ugovor s HSV-om je sporazumno raskinut nakon presude CAS-a, a bavljenje nogometom mu je zabranjeno do rujna 2026.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version